ИН4С

ИН4С портал

Монстат: Резултати пописа у Црној Гори нису упоредиви са бирачким списковима

пописница

Резултати пописа у Црној Гори нису упоредиви са бирачким списковима, јер се не користе исте дефиниције, а и саме методологије су у потпуности неупоредиве, саопштила је Управа за статистику Црне Горе (Монстат).

Монстат, у одговору на питање да ли се подаци из пописа могу користити за ревизију бирачког списка, наводи да МУП, као и сваки други корисник, има право приступа резултатима пописа у складу са одредбама које су дефинисане Законима о званичној статистици и попису становништва, домаћинстава и станова.

Министар унутрашњих послова Црне Горе Данило Шарановић претходно саопштио је да ће формирати специјализовани тим чији ће задатак бити да у сарадњи са Монстатом приступи анализи података добијених пописом, а од важности су за црногорски бирачки списак.

Према коначним резултатима Пописа ставновништва у Црној Гори, спроведеног крајем 2023. године, 256.436 грађана, односно 41,12 одсто изјаснило се као Црногорци, а 205.370 или 32,93 одсто као Срби.

рт

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

3 thoughts on “Монстат: Резултати пописа у Црној Гори нису упоредиви са бирачким списковима

  1. KAKVE SU OVO NEBULOZE KOJE SE PONAVLJAJU DANIMA…. OVO JE MATEMATIKA ZA PRVE ČETIRI GODINE OSNOVNE ŠKOLE…. VIDITE KOLIKO IMAMO STANOVNIKA SA PREBIVALIŠTEM ILI DRŽAVLJANA I ODUZMITE 22,7% MALOLJETNIH (0-18)….. TAJ BROJ ODUZMITE OD UPISANIH BIRAČA….. I VIDITE KOLIKO DESETINA HILJADA IMA VIŠE U BIRAČKOM SPISKU…. I DA NAM NEKO OBJASNI KO SU TI MARSOVCI, I DA IH MAKNE IZ BIRAČKOG SPISKA… VRLO JEDNOSTAVNO AKO IMA VOLJE

  2. Секта Монстат.се полако разоткрива.Открићемо убрзо фалсификате пописа.

  3. Какво испирање мозга од стране ових из Монстата.
    Ћутите,ако немате што паметно да кажете,нисмо идиоти.
    На крају ће испасти да овај попис у ствари и није био попис,него да се то нама само причинило,да је био попис.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *