ИН4С

ИН4С портал

Потврђена оптужница у предмету „Абу Даби фонд“

1 min read

Петар Ивановић

Виши суд у Подгорици потврдио је оптужницу у предмету „Абу Даби фонд“, сазнају „Вијести“.

Специјално државно тужилаштво (СДТ) подигло је оптужницу у предмету незаконитих кредита из Абу Даби фонда против бивших министара пољопривреде Петра Ивановића и Будимира Мугоше.

На оптужници су и бивши директор Инвестиционо-развојног фонда Зоран Вукчевић, као и Благота Радуловић, бивши директор Директората за плаћање у Министарству пољопривреде.

„Специјално државно тужилаштво је подигло оптужницу против окривљених бивших министара пољопривреде и руралног развоја и бившег директора Директората за ИПАРД плаћание у тадашњем Министарству пољопривреде и руралног развоја – П. И, Б.М. и Б.Р., због постојања основане сумње да су учинили продужено кривично дјело злоупотреба службеног положаја, приликом додјеле средстава из кредита Развојног фонда Абу Дабија, у периоду од 2015. до 2017. године“, казао је раније специјални тужилац Вукас Радоњић.

Оптужница је подигнута и против бившег директора Инвестиционо развојног фонда Црне Горе, којег терете за несавјестан рад у служби. Оптужница је подигнута и против Милана Аџића, за кривично дјело злоупотреба процјене. Оптужница је подигнута против Ивановића и Мугоше, због постојања основане сумње да су учинили продужено кривично дјело злоупотреба службеног положаја, приликом расподјеле средстава из кредита Развојног фонда Абу Дабија од 2015. до 2017. године.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

5 thoughts on “Потврђена оптужница у предмету „Абу Даби фонд“

  1. Zna li se dje je brano procenat ili je zauzet sa mia investments i zidanjem po BD?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *