ИН4С

ИН4С портал

Лавров: Запад је хушкао Грузију на војне акције против Русије

Фото: Глобалоокпрес

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров изјавио је да нема разлога да не верује изјавама грузијских политичара да је Запад гурао Тбилиси у рат против Русије.

Он је осврнуо на изјаву оснивача и почасног председника владајуће странке Грузијски сан Биџине Иванишвилија који је рекао да је високи званичник са Запада предлагао бившем премијеру Грузије Ираклију Гарибашвилију да започне рат са Русијом који би трајао три, четири дана.

„Не видим разлога да им се не верује. Они воде дијалог са западним земљама који су их директно хушкали на војне акције против Русије. Ја немам разлога да им не верујем“, рекао је Лавров за лист „Известија“, преноси Сшутњик.

Грузијске власти су више пута констатовале покушаје и жељу одређених снага да увуку земљу у војну конфронтацију са Русијом, посебно непосредно након избијања оружаног сукоба у Украјини. Истовремено, лидери владајуће странке упозоравају да ће увлачење у сукоб довести до катастрофалних последица по Грузију, а задатак руководства је да одржи мир у земљи.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

2 thoughts on “Лавров: Запад је хушкао Грузију на војне акције против Русије

  1. Овако запад хушка и ове наше стручњаке да раде против Русије.
    Ал за разлику од грузијских,ови наши се пале на ту причу као млади павијани,притом мислећи да су неки фактор који одлучује о нечему веома важном.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *