ИН4С

ИН4С портал

Шта су на Скају писали о наводном шверцу цигарета ухапшеног Копривице: За 15 година по шлепер седмично

1 min read

Страхиња Копривица (Фото: РТЦГ, Марко Терзић)

Шлепер цигарета седмично је преко границе пребацивала група Никшићанина Страхиње Копривице, произилази из преписке са некада заштићене Скај апликације.

“Он се уграђује ту зато што он плаћа камион, а не интересује њих колико ће унутра бит, него плаћа камион и он се ту уграђује, њега испада то јефтиније. Било 100, или 500 или 700 он плаћа камион. Значи испричао ми је све буразеру од А до Ш. Тако да нема паметовања никаквог, све иде код тог човјека. Њихово је оће ли на једно мјесто или на друго мјесто да додају, како је кад боље, али ту нема паметовања. То буразеру иде задњих 15 година. Нема ту одступања једног цента, они све знају. Одмах ми је рекао толико ти је то, овај ти је урадио толико”…

То је након наводног састанка са Никшићанином Страхињом Копривицом, 23. јуна 2020. године написао Никшићанин који је на Скај апликацији користио пин ЈБ4105 и надимак Зиги 29.

Он потанко објашњава ухапшеном припаднику полицијског картела Владимиру Бајчети од када Копривице “раде” цигарете, колики проценат узимају, коме их предају преко границе са Босном и Херцеговином, али и кога су избацили из посла.

Из њихове комуникације произилази да је син дугогодишњег, сада пензионисаног полицијског функционера Душка Копривице, на криптиваној апликацији користио надимак Принцип.

Страхиња Копривица ухапшен је прије два дана по налогу Специјалног државног тужилаштва (СДТ) због сумње да је организовао криминалну групу која је у државе Европске уније шверцовала веће количине дроге и цигарета.

У истој акцији, припадници Специјалног полицијског одјељења лисице на руке ставли су и наводним члановима Копривичине криминалне организације Блажу Ђурковићу, Николи Вукотићу и Маринку Копривици.

Кривична пријава поднијета је и против високопозиционираног члана шкаљарског клана, Зећанина Игора Крстовића, од којег је, по тврдњама специјалних тужилаца, Страхиња Копривица куповао дрогу коју је шверцовао у земље Европске уније.

ТРЕБИЊЕ, САРАЈЕВО, БАЊАЛУКА

Преписке са некада заштићене Скај апликације показују да су цигарете које је Страхиња Копривица кријумчарио преко црногорске границе, осим у Италији и Хрватској, завршавале у Требињу, Сарајеву и Бањалуци.

Зиги, који у препискама открива свој идентитет, говорећи о политичким позицијама своје супруге и сестре, објашњавао је припаднику такозваног полицијског нарко-картела да Копривица кријумчарене дуванске производе у Требињу предаје Радомиру Нинковићу, званом Рашо Летва, који је на Скају писао сакривен иза надимка Тоти.

“Брате, све сам до сад био с њим, свашта ми је нешто причао. Његово то иде за Бања Луку, за Сарајево. Тамо је 30 еура већа цијена, разумијеш… Летви дају Душко и Жељко Лазовић 200 картона недјељно, даје му он (Копривица) 400 картона…он има својих 100 картона. Недељно му то иде. Њему шлепер недељно иде, четири шлепера мјесечно он узима само од ових ође”, објашњава Никшићанин.

Њихово је оће ли на једно мјесто или на друго мјесто да додају, како је кад боље, али ту нема паметовања. То буразеру иде задњих 15 година. Нема ту одступања једног цента, они све знају. Одмах ми је рекао толико ти је то, овај ти је урадио толико“, наводи Зиги након састанка са Копривицом.

Истовремено, у разговору са Бајчетом калкулише о томе да ли ће бити простора да Копривица и њихове дуванске производе убаци, али пише и да му је десет људи рекло све најгоре о пословању са тим Никшићанином.

Наглашава да се плаши да ће им покварити комбинацију, јер жели да контролише комплетан посао који иде ка Требињу.

“Чекам да ми се јави за сат, сат и по буразеру један из ТРБ. Имам два човјека који су много озбиљни, одавно раде… Један је у Берковиће, један је у Билећу”, пише он Бајчети, након што је постало извјесно да их је Копривица избацио из посла са Нинковићем.

ХАПШЕЊЕ

Након хапшења никшићке групе кријумчара цигарета и дроге из Специјалног државног тужилаштва званично су саопштили да су лишили слободе Страхињу и Маринка Копривицу, Вукотића и Ђурковића.

“И против њих, као и против И. К., који је у притвору у Управи за извршење кривичних санкција, у другом кривичном предмету, поднијели кривичну пријаву, због постојања основа сумње да су учинили кривично дјело стварање криминалне организације”.

Четворици ухапшених одређено је задржавање до 72 сата након прексиноћњег саслушања у Специјалном државном тужилаштву

Објаснили су да Страхињу Копривицу, Крстовића и Ђурковића терете и за кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога, али и да двојицу Копривица терете и да су починили два кривична дјела – кријумчарење.

Сина дугогодишњег полицијског функционера терете и да је починио два кривична дјела – недозвољена трговина.

Њима је прексиноћ након саслушања одређено задржавање до 72 сата.

Њихово је оће ли на једно мјесто или на друго мјесто да додају, како је кад боље, али ту нема паметовања. То буразеру иде задњих 15 година. Нема ту одступања једног цента, они све знају. Одмах ми је рекао толико ти је то, овај ти је урадио толико“, наводи Зиги након састанка са Копривицом

Вијести

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

2 thoughts on “Шта су на Скају писали о наводном шверцу цигарета ухапшеног Копривице: За 15 година по шлепер седмично

  1. Nije laka situacija. Privreda namjerno uništena ili se sama urušila a jedini preostali prihod državemeđunarodni šverc, nešto malo turizma i zapadna milostinja…

  2. Nije vise bitno sto su pisali vec kada ce se oduzeti imovina ovim zivotinjama, ostalo je samo sviranje qrc.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *