ИН4С

ИН4С портал

Нови Сад обележава 80 година од ослобођења у Другом светском рату

1 min read

На Спомен-гробљу бораца Народноослободилачког рата у Новом Саду положени су венци, поводом 80 година од ослобођења тог града у Другом светском рату 23. октобра 1944. године.

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић рекао је након полагања венаца, да је наслеђе хероја који су све жртвовали за град извор снаге за све који настоје да изграде бољи Нови Сад и унапреде квалитет живота свих Новосађана, наводи се у саопштењу Града Новог Сада.

„Настављамо да развијамо наш град, вођени духом слободе! Вечна слава свима који су се за њу борили“, рекао је Ђурић.

Венце су положили и представници Града Новог Сада, Покрајинске владе, Јужнобачког управног округа, Градског одбора Савеза удружења бораца НОР-а, Војске Србије и Организације Резервних војних старешина Града Новог Сада.

У организацији Града Новог Сада, поводом Дана ослобођења, биће уприличен ватромет са моста „Дуга“ у 19.30 часова чиме ће бити увеличана прослава једног од најзначајнијих датума у историји овог града.

Такође, поводом обележавања ослобођења, у 12 сати ће на свечаности у Градској кући бити уручена највиша градска признања Октобарска награда и Новембарска повеља овогодишњим лауреатима.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *