ИН4С

ИН4С портал

Терористички напад у фабрици војних авиона у Анкари? Има мртвих и повређених

1 min read

Гети/Анадолија

У близини зграде турске корпорације ТУСАС, произвођача војних авиона и свемирске опреме у Анкари, одјекнула је експлозија а разлози још нису јасни, јавља агенција ИХА.

„На турску ваздухопловну и свемирску индустрију у Анкари, у дистрикту Кахраманказан, извршен је терористички напад. Нажалост, након напада имамо рањене и погинуле. На лице места послате су снаге безбедности, ватрогасне јединице и медицински тимови“, рекао је министар унутрашњих послова Али Јерликаја, а преноси ИХА.

Узрок експлозије и пуцњаве која је уследила остали су нејасни, а Ројтерс јавља да неки медији наводе да се догодио самоубилачки напад.

На друштвеним медијима објављени су снимци и фотографије, за које се тврди да су са лица места, а на којима се виде најмање два наоружана нападача.

„У производном погону ТУСАС у Анкари у округу Кахраманказан догодила се експлозија. Чули су се и звуци пуцњаве“, наводи се у саопштењу.

Пуцњава се наставља. На лицу места су бројне полицијске екипе, јављају РИА Новости.

Фабрика запошљава више од 15.000 људи, а како извештава „Дејли сабах“ запослени у компанији, која се налази на периферији Анкаре, одведени су у безбедну зону.

Ова турска авио компанија, иначе је кључни играч у ваздухопловној индустрији Турске, који дизајнира, развија и производи различите ваздушне платформе. Компанија такође производи делове за међународне пројекте, укључујући компоненте за путнички авион „ербас А380“ и војни транспортни авион А400М.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *