ИН4С

ИН4С портал

(ВИДЕО) Бестидна Рајка Глушица: Срби у Хрватској су се изјаснили да говоре хрватски језик зато што су лојални тој држави!

1 min read

Универзитетска професорица и члан Управног одбора Универзитета Црне Горе, Рајка Глушица, гостујући у емисији „Наглас“ на РТЦГ прекорила је Србе у Црној Гори, али и остале грађане који су се изјаснили да говоре српски језик, несрећним случајем из Хрватске гдје су се, како је истакла, тамошњи Срби изјаснили да говоре хрватски језик, и све то због лојалности држави.

Ова дрскост и цинизам у режији дотичне професорице не би требало да буду предмет било какве озбиљне полемике, искључиво због пијетета према толиком броју српских жртвама које су искасапљене на територији данашње државе Хрватске, али и шире, и то од стране идеолошких претходника актуелних власти у Загребу које се на све начине труде да затру остатке остатака српског културно-историјског трајања и идентитета.

Такође, вјерујемо да је непотребно подсјећати јавност на улогу професорице Рајке Глушице на прекрајању српског језичког бића у Црној Гори.

Послушајте!

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

13 thoughts on “(ВИДЕО) Бестидна Рајка Глушица: Срби у Хрватској су се изјаснили да говоре хрватски језик зато што су лојални тој држави!

  1. Spodoba je bas nasla pozitivan primjer. Krvati su pobil i zaklali preko 700 hiljada svojih stanovnika, tokom 90ih procerali preko 250 hiljada a ovih 0.0001% sto su ostali su lojalni. Ova olos je ucila isporiju od Alojza Stepinca, 30% poklati, 30% pokatoliciti i 30% protjerati…ono sto ostane ce biti lojalno.

  2. Već odavno se zna šta misli i želi Rajka URA. Međutim, nije mi jasno zašto ćute njeni bivši koalicioni partneri. Budo Aleksić, potpredsednik Vlade Montenegra, valjda od kada je u toj fotelji ništa da kaže. Da li se zadovoljio fotelji, pa ga za jezik nije briga? Možda je i izbor u zvanje na Istorijskom institutu uticao, jer je isti sproveden dok je Rajka URA bila na čelu predsednika UO UCG. Ko zna šta je po sredi?
    Jelica Stojanović, predsednik Društva Matice srpske u Montenegro, takođe ništa da kaže. Da li je došlo do zamora materijala kod dotične, što bi rekli mašinci? Mislim da nije već isto fotelja čini čuda.
    Zašto nastavnici i saradnici sa katedre za srpski jezik u Nikšiću ne traže da Rajka URA ne predaje na morskoj katedri kad već ima svoju crnogorsku? Očito ili ne mogu ili ne žele.

  3. Opet vam kazem, samo pogledajte face ovim monTRTenegrinima. Ne da su samo ruzni nego imaju nekako cudno iskrivljene face od zla i laganja.

  4. Upravo tako;sramota je komentarisat takvu dozu drskosti,cinizma i bezobrazluka – nego imam reci nesto drugo,iskreno i bez zle namjere ,kunem se.
    Nijesam Crnogorac,Hercegovac sam.Niko nama Hercegovcima nije bio i ostao toliko blizak,svoj i bratski kao Srbi Crnogorci.Onda se pojavise neki Crnogorci – montenegrini koje mi gledamo u cudu kao da su marsovci ili jos gore,kao neki prirastak.To je Hercegovcu signal da imaju neki Srbi Crnogorci s kojima se treba oprezno ophodit.Gledamo ih sumnjicavo i pitamo se:Koji je to onda njima blizak narod ako nijesmo mi?Ili su oni samonikli?Ako su samonikli,kako to da za tolike vijekove,demografski nijesu uspjeli premasit cifru od nekoliko stotina hiljada pripadnika?Kako su nastali i koliko ih je bilo na „pocetku“?Imamo mi odgovor na ta pitanja ali im se nece svidjet pa necemo da se svadjamo.

    10
  5. Рајка Глушица је црногорски Јастреб који тесно сарађује са хрватским Јастребима, идеолошким насљедницима НДХ-азије је монте-црногорска усташкиња koja се прихватила задатка да уништи етноним СРБ, национално име СРБИН и језик наших СРБА јекаваца који мора да се зове само СРБ(П)СКИ јер је Србски језик ијекавског изговора језик првобитних, правих СРБА и такав тј. тај језик мора да има САМО и ИСКЉУЧИВО једно име које га својим етнолингвистичким називом јасно и прецизно одређује!! Не може тај језик да се именује као црногорски јер није настао у нововековног периоду на подручју Цетињског поља . тј Подловћенског долца преименованог у Црну Гору!! То није цетињско-подловћенско црногорски језик по свом имену, него СРБСКИ !!!!!!!!

  6. Dok god Srbi/Crnogorci u Crnoj Gori ovakvima „slobodno“ davaju obilne plate i povlastice, nece se ništa promeniti u njihovom fašistickom mišljenju !.
    Tek kad se Srbi sloze i zabrane financiranje takvim spodobama ce te iste biti malo realnije i znati od koga dobijaju parce hleba !.
    Ne placaju nju ustaše iz Hrvatske nego vecinom srbski poreski obaveznici Crne Gore !!!.
    To isto vazi i za drugosrbijance u Srbiji !!!.

  7. Ja govorim Srbski i lojalan sam Crnoj Gori ali nisam lojalan njenim vlasnicima, imbecilima i nenajedenim stvorovima koji su sa njom upravljali i upravljaju. Koji su je pretvorilu u ruglo od države, utrli sve traducionalne vrijednosti i pretvorili je u globalistički test poligon za razne socijalne, psihološke i sve druge medicinske eksoerimente. Ne mogu biti lojalan bandi koja je uništila sva preduzeća, nametnula globalističku agendu, priznala Kosovo, niti ovoj novoj bandi isto nastavlja, koja nas enormno zadužuje i jedino što umije da učini jeste da donese odluku o ukidanju plastičnih kesa

  8. Опет ћу поновити – Глушица је попут леденог бријега, има је и у води и на сувом. Основне, постидпломске и докторске студије је завршила на катедрама за српски језик, од оне београдске је добила титуле магистра и доктора филолошких наука. Али, то је у води, не види се. Да та катедра (београдска катедра) води рачуна о својим кадровима одузела би јој обје титуле макар због неимања академске части да их достојанствено носи. Као и оној Бечановићки и многим другим „србистима“ који нијесу достојни тог звања. Искрено и у Бога се надам да ће се то врло брзо и десити.
    У њеном магистарском и докторском раду свака трећа ријеч су Срби и српски. Именице Црногорци и придјева црногорски готово да нема. Или се Рајка касно национално освијестила или је накнадно дошла до закључка да је оно што је писала и бранила пред комисијама великосрпска лаж.
    Испод површине је остало и њено чланство у одбору Српске академије наука и умјетности за стандардизацију српског језика и у још много других тијела која се баве српским језиком.
    Па и у Француској док је била бранила је српске боје.
    Али, то је наравно све испод површине. А изнад је њена очигледно дукљанска и монтенегринска надградња.
    По оној народној очигледно да професорки Глушица смета њено формално стечено образовање на српском и о српском језику. А народ је за такве казао „којој овци њено руно смета, ондје није ни овце ни руна“.
    Овдје се заправо ради о фалсификату јер је носилац титуле изневјерио или никад није ни био увјерен у оно што је презентовао научној јавности као резултат свог истраживања. На западу, још од 16. вијека постоји правило да институција која је додијелила научну титулу може и да је одузме. На свим њемачким универзитетима постоји у статуту уграђена формулација: Носилац академске титуле је недостојан исте када изневјери повјерење које му је указано докторском титулом, када изневјери начела добре научничке и етичке праксе.
    У повреде због којих се губи титула поред измишљања, фалсификата и манипулација спада посебно одрицање од онога што садржи докторски рад у смислу националног, културног и научног садржаја одбрањене тезе.
    А куд ће веће повреде и манипулације од негирања права на коришћење својег језика, његово наименовање и његово постојање српском народу (или било којем другом) од стране неког ко је своје академско перје којим се на срамоту кити стекао управо на катедри за српски језик, у српској престоници?

    11
  9. Какво безочно и бестидно створење.
    Жали Боже ко се све у Црној Гори назива професором.
    Нека пође прво од себе,нек себи призна да није лојална,већ да је обичан полтрон.
    Јер да је лојална прво према себи,никад не би пристала да предаје оно што није завршила,а то је Црногорски језик,није га имала ђе завршити,а пошто је полтрон,оберучке је то прихватила.
    Тако да нам о лојалности не држи предавање.
    Невјероватно је то да као професор језика не зна разлику између лојалан и полтрон,мада руку на срце можда на црногорском језику то је једно те исто.

  10. I ovo se zove profesor, po njenoj logici svi domicilni narodi svijeta koji ne prihvataju nametanje jezika su protiv drzave u kojoj zive, pa ovo je cisti fasizam sta ova spodoba izjavljuje. Piculi bogdanovicu ustasama i njihovim sledbenicima drpssdplp u monteprknu to nije strano. Doticna spodoba i majka crnogorskog jezika dovodi nas u ravan Abordzina, nativnih amerikanaca, Eskima, domorodackih plemena u Africi, nativnih juznoamerikanaca…bolesni drpsovski umovi i poltroni neoliberalnih fasista najradije bi nas na traktore i u vozove pa pravac komore. Novocrnogorci pricaju adnanov jezik, odavno nama trebaju prevodioci da bi smo se razumjeli sa njima sto se vecine nas tice sa njima ni na dobar dan.

    19
  11. Рајка Глушица је гуштерица камелеонка , која добро зна да иако може да збаци товар мржње и смуте већинске српске Троје-Црне Горе жели ипак да се додворава усташама,вјероватно у прецима има неке везе са усташтвом,или је и она добила неки стан на кредит од 20 година са 20,000 еура , са ратом од 15,70 еура.Ово је разлог више да се ова камелеонка провјери да ли је добијала станове од ДПС секте, или неке повољности?Јер није могуће да особа сасвим фришка која предаје лажни језик Ђиласове нације може тек тако да понижава стару српску државу и народ!

    19
  12. Srbi u NDH 1941 bili su potpuno lojalni ,nikakvi otpor nisu pruzali a oni su organizovano vodili na streljanja i u Jame .
    Tek kasnije kad su se pocele siriti vijesti o masovnim ubijanjima srpskog stanovnistva dio Srba se poceo sklanjati i organizovati da se brani, partizani nisu nista pomogli.

    Nikola Tesla veliki naucnik srpskog porijekla sa danasnje teritorije Hrvatske ,nije nikad nista lose govorio za Hrvatsku ali dzaba sve su mu srusili i 1941 i 1991 a 1941 pobili sve rodjake prezimena Tesla a i ostale Srbe iz njegovog rodnog mjesta.

    18
    1. Јесу, како нијесу комунисти помогли? Помогли су тако што су напали четнике, и тако што су поубијали у својим редовима појединце, па чак и читаве јединице које нијесу хтјели учествовати у братоубилачком рату. Једино усташко мјесто које су уништили било је Зрињ. И то из разлога јер су Хрвати из Зриња починили такве страхоте над Србима, да то чак ни комунисти нијесу могли оставити по страни. Једна јединствена српска странка у Црној Гори, отворене посланичке листе, а пашчад нека лају до миле воље!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *