ИН4С

ИН4С портал

Васељенски патријарх открио споменик самом себи

1 min read

https://rt.rs/svet/114353-vartolomej-spomenik-australija-manastir/#:~:text=Getty%20%C2%A9%20dia%20images%20/%20Contributor

Цариградски патријарх Вартоломеј свечано је открио споменик себи у Аустралији.

Петнаестог октобра 2024. године десила се веома чудна акција са хришћанске тачке гледишта – поглавар Фанара, који је допутовао у Аустралију, свечано је открио споменик себи подигнут у манастиру Панагија „Аксион Ести“ у Мелбурну.

Скулптор С. Џинкс је приказао цариградског патријарха како седи на клупи са књигом у руци на којој је на грчком и енглеском написано: „Устав Цркве“, пише РТ Балкан.

„Општи изглед статуе, верујем, ствара осећај једноставности и понизности, особине које, по свему судећи, красе личност нашег патријарха и чине га тако приступачним и драгим његовој духовној деци и оним људима широм света који имају ту срећу да га упознају“, приметио је архиепископ аустралијски Макарије (Цариградска патријаршија), описујући пројекат.

Подсетимо, ово није први пут да Вартоломеј учествује у откривању споменика себи. Он је 2015. године већ открио своју бисту испред Више богословске школе на острву Халки у Грчкој.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *