ИН4С

ИН4С портал

Покушај убиства љекара у Пљевљима посљедњи аларм за друштво

Гов.ме

Министар здравља Војислав Шимун истакао је да вијест из Пљеваља о покушају убиства љекара на радном мјесту представља посљедњи аларм за цјелокупно друштво. Позвао је Министарство правде да измијени Кривични законик како би се омогућила већа заштита медицинских радника, а МУП да размотри опцију да одређени дио људства распореди у установама здравствене заштите.

Како је нагласио министар Шимун, овај напад на колегу из Пљеваља представља крајњи моменат да држава одлучно стане у заштиту здравствених радника, који свакодневно страхују за сопствени живот покушавајући да брину о здрављу и животима грађана.

„Апелујем на Министарство правде да што прије поступе по иницијативи коју сам предложио крајем јула на сједници Владе, а која се односи на увођење посебног кривичног дјела напада на лица која обављају здравствену дјелатност кроз измјене и допуне Кривичног законика Црне Горе. Упућујем молбу и Министарству унутрашњих послова, да размотре опцију да се одређени дио људства распореди установама здравствене заштите које нажалост, све чешће постају полигон за изражавање агресије и насилничког понашања тамо гдје треба да влада солидарност и емпатија“, навео је Шимун.

Како је додао, с обзиром да се Пројекат физичко – техничког обезбјеђења однедавно спроводи у Заводу за хитну медицинску помоћ у сарадњи са Управом полиције, најављује да ће у најкраћем року са менаџерима здравствених установа истражити опцију да се овакав систем заштите успостави у свим здравственим установама као једна од мјера заштите љекара и медицинског особља на радном мјесту.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

1 thought on “Покушај убиства љекара у Пљевљима посљедњи аларм за друштво

  1. Već je bio alarm! Nožem je izboden srednjoškolac u Baru, a počinioc pušten kući ekspeditivno. To se zna i pisalo se o tome. A za još svježiji događaj u Gimnaziji u Zeti gdje su tri djevojčice tukle jednu djevojčicu se ne zna. Rekla razredna da se ćuti i ne bruka škola. Malkice su je samo!? Strašno…Tako se priča…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *