ИН4С

ИН4С портал

Лајчак: Разговарали смо о имплементацији Охридског споразума

Фото: Спутник

Специјални изасланик Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак изјавио је, након данашње рунде дијалога на нивоу главних преговарача одржане у Бриселу, да је разговарано о имплементацији Охридског споразума, која, како је навео, у суштини тек треба да почне.

„Разговарали смо о имплементацији споразума из Охрида, која тек треба да почне у суштини. Такође смо разговарали о бројним важним питањима која произилазе из претходних споразума и договорили се о наредним корацима“, написао је Лајчак на свом налогу на мрежи Икс.

У Бриселу је данас одржана нова рунда дијалога Београда и Приштине на нивоу главних преговарача, а у оквиру ње је одржан и тројни састанак главног преговарача Србије Петра Петковића, специјалног изасланика ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака и главног преговарача Приштине Бесника Бисљимија.

Петковић је након састанка изјавио да је инсистирао на формирању Заједнице српских општина која је, како је истакао, од суштинске важности за процес нормализације односа Београда и Приштине, као и за нормалан живот Срба на Косову и Метохији.

Он је навео да је састанак са Бисљимијем био мучан и да се види да не постоји никаква искрена спремност Приштине да се постигне договор око било чега, преноси Спутник.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *