ИН4С

ИН4С портал

Путин: Сваки исход сукоба у Украјини треба да буде у корист Москве

1 min read

© Tanjug/Sputnik, Kremlin Pool Photo

Сваки исход решавања украјинске кризе треба да буде у корист Русије и да полази од чињеничног стања на бојном пољу, Москва не намерава да прави никакве уступке, изјавио је руски председник Владимир Путин у интервјуу новинарки Олги Скабејевој за ТВ „Русија 1“.

„Без икакве сумње, не намеравамо да правимо никакве уступке, никаквих размена неће бити, поручио је Путин, коментаришући објаве да Русија нагиње ка замрзавању сукоба у Украјини, заустављању дуж линије разграничења или „корејском“ или „кипарском“ сценарију“, прецизирао је руски председник, преноси Спутњик.

Он је нагласио да је Русија спремна да тражи и пристане на разумне компромисе у циљу решавања украјинског питања, али да директних преговора нема.

Путин је такође оценио да што Украјина пре постане свесна бесмислености њеног приступа према Русији, то ће бити боље за све, укључујући за сам Кијев.

Путин је констатовао да се Кијев понаша ирационално и то понашање је тешко предвидети, на тој основи је немогуће градити никакве планове,чак је преурањено и помињати могућност договора о било чему.

Поред тога, руски председник је казао да је турски лидер Реџеп Тајип Ердоган током састанка БРИКС-а у Казању предложио иницијативе које се тичу украјинске кризе, укључујући оне које се односе на пловидбу Црним морем.

Путин је нагласио да су турски партнери већ више пута достављали Русији предлоге за иницијативе, како су рекли, које потичу од украјинске стране.

„Кад се Русија сагласи да размотри иницијативе за Украјину, Кијев од њих одустаје, тако је било два пута“, подсетио је руски лидер.

Он је навео да не треба обраћати пажњу на саопштења о томе да је Запад, наводно, уморан од рата и да се не треба опуштати.

„Степен конфронтације Русије и Запада се не смањује, испоруке оружја се настављају“, оценио је руски лидер.

Путин је подсетио да Запад не престаје да понавља да њихов савезник треба да победи, и додао да заправо западне земље саме желе да победе Русију, преноси Спутњик.

Поред тога, навео је да Централна група снага Русије у зони специјалне операције дејствује прилично самоуверено и практично на свим правцима.
Претходно је председник Турске Реџеп Тајип Ердоган, који је присуствовао Самиту БРИКС-а у главном граду Татарстана, казао да је током преговора са руским колегом Владимиром Путином у Казању видео његову жељу за прекидом ватре у Украјини.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *