ИН4С

ИН4С портал

Необични одговори грађана ЦГ на попису: “Магарац, биполарни транзистор, Еским, Ванземаљац…”

пописница

Магарац, биполарни транзистор Еским, Аватар, Чича глиша, Ванземаљац, само су неки од необичних одговора који су грађани давали на попису када је у питању национална припадност. Попис у Црној Гори одржан је у децембру прошле године, недавно су објављени резултати, а из Монстата су, одговарајући на питања портала Адриа, набројали шта су све грађани казали када је у питању националност, вјера и језик.

Тако у Црној Гори живе Земљанка, Викинг, Номад, Дискретни грађанин и многи други који су, одговорима, засигурно насмијали и пописиваче.

“Национална односно етничка припадност: Као Његош, Наша, Исто као прије 12 година, Џедај, Либерланђанин, Бијелац, Наднација, На располагању, Сиротиња, Земљанка, Викинг, Номад, Момак, Хомосапиенс, Магарац, Грађани свијета, Варварка, Непрелетачевић, Чича глиша, Дискриминисани грађанин, Ванземаљац, Пчелар, Божије дијете, Тулипан, Постнационални индивидуум, Еским, Биполарни транзистор, Магистар на бироу рада, Шал од свиле, Чоек, Бого мио, Самарићанин, Онај који јесам, Последњи мохиканац, Аватар, Преко – морачанин”, навели су из Монстата одговарајући на питање нашег портала.

У Црној Гори 43 одсто грађана се изјаснило да говори српским језиком, 34 црногорским, а грађани су и на то питање давали занимљиве и необичне одговоре.

“Матерњи језик: Нашки, Татина душа, Сељачки, Дугачак, Цикотићки, Јадрански, Тренутни, Забјелски, Народни језик, Оптимистички, Језик љубави, Свој уникатни, Разумљив, Заједнички, Без језика, Компликовано је објаснити на једној линији, Роцк н ролл, Природни, Ескимски, Марсовски”, писали су грађани у својим пописним листовима.

У Црној Гори вјерују и у Деда Мраза, мир, доброту љубав, у човјека, показали су подаци на попису.

“Вјеру има наду нема, Битцоин, Вјера и нада у боље сјутра, Вјера у деда мраза, Доброта Љубав Мир, Џедај, Наша вјера, Своја, Људска вјера, Дијете љубави, Човјек, А не но невјера, Вјерује тати и мами, Срећна, У се и у своје кљусе, Комитска, Кикирики, Анђели и демони”, неки су од необичних одговора када је вјера у питању.

Резултати пописа – Црногораца има 41,12 одсто, Срба 32,93, српским језиком говори 43,18 одсто, црногорским 34,52

Подсјетимо, у Црној Гори живи 633.158 становника. Као Црногорци се изјаснило 41, 12 одсто, Срба има око 32.93 процената, Бошњака 9,45 одсто, а Албанаца 4,97. Муслимана има 10.162, а Руса 12.824 или 2,06 одсто. Судећи по подацима са пописа, међу нама живи доста духовитих и необичних људи.

(РТЦГ)
Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *