ИН4С

ИН4С портал

Шарановић: Сви капацитети полиције стављени на распологање!

1 min read

Министар унутрашњих послова Данило Шарановић огласио се саопштењем у којем је изразио најдубље жаљење због трагичног догађаја у Бијелом Пољу, гдје су синоћ убијене двије особе.-

Увјерио сам се на терену да Министарство унутрашњих послова и Управа полиције предузимају све потребне мјере како би лоцирали и лишили слободе осумњиченог, а оперативни подаци упућују на то да је могући извршилац овог тешког кривичног дјела А.Б. из Бијелог Поља. У потрагу за извршиоцем кривичног дјела и претрагу терена стављени су на располагање сви расположиви капацитети Управе полиције – службеници РЦ безбједности „Сјевер“, Противтерористичке јединице, Посебне јединице полиције, Сектора за борбу против криминала, Сектора граничне полиције, Сектора полиције опште надлежности, Одјељења безбједности Пљевља, службени пси и хеликоптерска јединица МУП-а и Војске Црне Горе, дронови и уређаји за осматрање и извиђање, рекао је Шарановић.

Како каже, у најкраћем року очекује се и подршка специјалних тимова Војске Црне Горе, чиме ће се потрага додатно убрзати.

-Према првим информацијама осумњичени је неколико сати прије извршења кривичног дјела боравио у домаћинству страдалих, који су га угостили и вјероватно представљајући се лажно, јер је полиција интезивно трагала за овим лицем. Свјесни смо узнемирености и забринутости грађана, посебно оних који живе у подручју Бијелог Поља и околине, разумијемо њихов страх, али и желимо да их увјеримо да је сваки наш напор усмјерен на то да што прије осигурамо сигурност сваког појединца и пронађемо починиоца овог тешког дјела, истакао је Шарановић.

Он је казао да, с обзиром на озбиљност ситуације, предузимају све неопходне мјере како би гарантовали сигурност грађанима.

-Већина објеката у околним селима је под контролом полиције, а локално становништво је обавијештено о потребним мјерама опреза. Поштујемо интерес јавности да зна, али молимо све на објективно и тачно информисање, како се не би стварала додатна узнемиреност јавности. Апелујемо на грађане да остану смирени и да све информације које би могле помоћи у лоцирању починиоца пријаве Управи полиције путем телефона за хитне случајеве (122), рекао је Шарановић.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *