ИН4С

ИН4С портал

(ВИДЕО/ФОТО) Лазаревић: Вечерас ће војници ноћити у кућама мјештана, терен је огроман, а осумњичени га добро познаје

1 min read

Лазаревић, фото: ДАН, Мићко Вујисић

Начелник Генералштаба Војске Црне Горе Зоран Лазаревић казао је у изјави за медије да ће вечерас припадници Војске ноћити у свакој кући код мјештана у селу Соколац.
Лазаревић је то саопшто током обиласка лица мјеста гдје је извршено двоструко убиство.

– Могли сте се увјерити да је од јуче војска на терену, од данас у већем броју. Видите да је терен доста велик. Да је у питању појединац чије је понашање тешко претпоставити. На оволиком великом подручју он је могао кренути у сваком правцу- нагласио је Лазаревић.

Додао је да Војска користи и посебну опрему.

Користиће се опрема за дневно посматрање, користиће се опрема за ноћно посматрање. У питању је појединац и велика територија. Појединац чије поступање није лако претпоставиви, који је вичан да познаје терен, пише ДАН.

Сваки грађанин сад има важну улогу, да све, било какав знак, без обзира је ли тачан или не, јави, да нам помогне да што прије нађемо ту особу и заштитимо грађање- додо је он.

Лазаревић је саопштио испред Војске Црне Горе да су данас били у ситуацију да изјаве саучешће породици Маџгаља.

– Морам похвалити и досадашњи одзив грађана.

Молим да сви дамо што већи допринос како би заштити животе- нагласио је он.

На питање новинара казао је да је изашло у медије да је осумњичени наоружан и да се не зна колико му је муниције остало.

– У свим кућама ће вечерас овдје ноћити наши војници. Имамо резервне снаге, обучени су војници за то. Надамо се добрим резултатима. Треба стрпљење – казао је Лазаревић на питање портала Дан поводом напора и ризика којем су изложени Војници Црне Горе.

Подсјећамо, у току је други дан интензивне потрагећ за Алијом Балијагићем, осумњиченим да је извршио двоструко убиство у којем су страдали брата и сестра Јован и Миленка Маџгаљ.

При улазу у Томашево примјећен је већи број полиције и Војске Црне Горе, који су под пуном опемом.

Свако возило и лице које приступи у ово мјесто се контролише.

Како је портал Дан извјештавао, од тренутка када је злочин пријављен полиција је све расположиве капацитете ангажовала поводом овог случаја.

Поред тога ангажована је и подршка специјалних тимова Војске Црне Горе.

Бијело Поље, прилази том граду и излази из њега, као и село Соколац у рејону Томашева у којем се злочин и десио, под полицијском су опсадом.

У потрагу су и даље укључене све расположиве снаге Управе полиције, укључујући и хеликоптерске јединице, а синоћ су у тој рејону упућене специјалне снаге полиције и пси трагачи.

Ангажовани су и припадници Посебне јединице полиције и Противтерористичке јединице полиције.

Осумњичени за убиство је Алија Балијагић, вишеструки повратник.

Подсјећамо, Управа полиција апелује на мјештане села да не излазе из кућа и не пуштају непозната лица јер је убица још увијек на слободи.

Полиција се уранијем званично огласила поводом овог убиства.

– Вечерас је око 21.10 часова полицији у Бијелом Пољу пријављено да су у засеоку Соколац у близини Томашева живота лишена два лица старије животне доби, чија су тијела пронађена у кући, а да се извршилац наоружан дао у бјекство. Све расположиве полицијске јединице Регионалног центра безбједности „Сјевер“, Противтерористичке јединице, полицијски пси и хеликоптерска јединица МУП-а и Војске Црне Горе стављене су на располагање и предузимају интензивне активности у циљу лоцирања и лишења слободе овога лица. Апелујемо на грађане Бијелог Поља, нарочито мјештане поменутог села, да буду опрезни, остану у својим објектима становања и не дозволе улазак у исте непознатим лицима, док полиција предузима све активности из своје надлежности у циљу стављања безбједносне ситуације под контролу и лишења слободе извршиоца. Осим тога, апелујемо на грађане да било коју информацију коју сматрају да може бити значајна, у односу на овај догађај, пријаве полицији. О даљим током дешавања полиција ће се благовремено огласити – наводи се саопштењу УП објављеног у петак вече.

Интензивна акција полиције и свих служби које су укључене поводом рјешавања овог злочина и проналаска убице су и даље у току

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

3 thoughts on “(ВИДЕО/ФОТО) Лазаревић: Вечерас ће војници ноћити у кућама мјештана, терен је огроман, а осумњичени га добро познаје

  1. Како се ови људи спрдају са народом, да ли је ово реално…
    Пусти да се деси трагедија па причај оно што су сви знали од дана када опљачкана кућа , кад је покрадено оружје, кад је примијећен на терену….
    И сад ето просветљење…народ је у опасности….убица је опасан…ма да ли је то ђогуће?
    Добро јутро Кристофере….

    1. Не треба се заваравати да је ово било „случајно“, с нечега се скреће пажња, велики број припадника органа безбједности је сада сконцетрисан на једном подручју???

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *