ИН4С

ИН4С портал

УП: Службеници Управе полиције већ други дан настављају интензивне активности на потрази лица А.Б., мјештани да буду опрезни

1 min read

Службеници Управе полиције већ други дан настављају интензивне активности на потрази лица А.Б. које се може довести у везу са извршењем двоструког убиства које се догодило 25. октобра у засеоку Соколац у Бијелом Пољу. Нијесу тачни наводи да је ово лице више пута пријављивано Управи полиције, наводе из УП.

„Једина пријава из МЗ Томашево, у односу на А.Б. запримљена је 25. октобра, тачније на дан када је кривично дјело и извршено. Наведена пријава се односила се на околност да се лице А.Б. налази у засеоку Соколац и да посједује пушку. Тада су полицијски службеници, одмах, без одлагања поступили по пријави и изашли на лице мјеста гдје није затечено пријављено лице, већ се оно у међувремену удаљило“, наводи полиција у саопштењу.

Полицијски службеници Одјељења безбједности Бијело Поље су, како додају, током читавог дана 25. октобра, до предвечерњих часова, вршили обилазак терена, као и управо објекат становања сада смртно страдалих лица, као и друге локалитете гдје бораве мјештани у циљу прикупљања више информација. Том приликом А.Б. није пронађен.

Ради објективног информисања јавности указују да је ријеч о терену такве конфигурације гдје се лице могло сакрити и у релативној близини, а да није било у периметру и видокругу полицијских службеника.

„Као што је јавности већ познато, двоструко убиство пријављено је полицији 25. октобра у 21.10 часова, истог дана када је ово лице први пут пријављено полицији, те је, одмах по сазнању за догађај, ангажован комплетан састав Одјељења безбједности Бијело Поље, полицијски службеници су изашли на терен и предузели су мјере и радње из своје надлежности у циљу расвјетљавања овог кривичног дјела, идентификовања извршиоца, његовог лоцирања и лишења слободе. Поред оперативног састава Регионалног центра безбједности „Сјевер“ који обухвата девет одјељења и станица полиције на сјеверу Црне Горе, стављен је на располагање и комплетан оперативни састав других организационих јединица Управе полиције и Министарства унутрашњих послова, како би у што скоријем временском периоду ово лице било лоцирано и лишено слободе“, додају из Управе полиције.

У потрази за овим лицем, наводе, користи се најсофистициранија техника којом располаже Управа полиције.

„Активности су настављене како током јучерашњег дана, тако и данас од раних јутарњих часова уз ангажовање поменутих јединица, а у потрагу су се, на захтјев министра унутрашњих послова, укључиле и специјалне јединице Војске Црне Горе које заједно са службеницима Управе полиције – Министарства унутрашњих послова, предузимају мјере и радње на лоцирању А.Б. и његовог лишења слободе“, каже се у саопштењу.

Наглашавају да се ради о лицу које је тренутно наоружано.

„Које се још увијек налази на слободи, те апелујемо прије свега на све мјештане Томашева и околних села, али и све грађане Црне Горе, да сва сазнања која имају у односу на ово лице одмах и без одлагања подијеле са полицијом позивом на број дежурне службе Одјељења безбједности Бијело Поље 067/184-844 или на бесплатни број 122, најближој полицијској станици или на други начин“, истичу.

Грађани своја сазнања о овом лицу полицији, позивом на ове бројеве, могу саопштити и анонимно.

„Помоћ локалног становништа је Управи полиције од изузетне важности будући да је ријеч о великом разуђеном терену, који је великим дијелом неприступачан, те је свака информација у овом моменту добродошла. Полиција у сарадњи са Војском Црне Горе спроводи интензивне активности, врши се циљна претрага терена и обиласци свих позиција за које се може претпоставити да могу послужити за боравак и скривање овом лицу. Такође апелујемо на становнике Бијелог Поља, нарочито мјештане поменутог села, да буду опрезни, остану у својим објектима становања и не дозволе улазак у исте непознатим лицима, док полиција предузима све активности из своје надлежности у циљу стављања безбједносне ситуације под контролу и лишења слободе извршиоца“, закључују из Управе полиције.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *