ИН4С

ИН4С портал

Дарио Вранеш добио Орден Белог Анђела, па поручио: Догодине у Призрену, светосавски је једини пут спасења

1 min read

Фото: Вијести

Епископ Атанасије је јуче уручио Орден Белог Анђела првог степена предсједнику општине Пљевља др Дарију Вранешу, објављено је на сајту Митрополије црногорско приморске МЦП.

Светосавски пут је пут христољубља, пут богољубља и пут човјекољубља. У слози и братској љубави да чувамо радимо, градимо наша Пљевља, наше српске земље, наше Косово и Метохију. Да сваког момента знамо да су сва наша страдања закопана у једну гробницу на Косову и Метохији. Драга браћо и сестре догодине у Призрену”, казао је Вранеш тим поводом.

Митрополит црногорско-приморски Јоаникије је честитао Вранешу на урученом признању.

“Литијом и културно-умјетничким програмом вечера завршене су дводневне духовне свечаности организоване поводом обиљежавања славе Саборног храма Свете преподобне Параскеве Петке и славе града Пљеваља. По завршетку вечерње службе од Храма Свете Петке кренула је литија градским улицама, коју су предводили митрополити црногорско-приморски Јоаникије и милешевски Атанасије и Епископ будимљанско-никшићки Методије“, навели су из МЦП.

На литији су били и представници општина Жабљак, Никшић, Тиват, Будва, Беране и Плужине из Црне Горе, Гацко, Фоча и Пале из Републике Српске, Нова Варош, Пријепоље, Ужице и Београд.

 

(Вијести)

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

3 thoughts on “Дарио Вранеш добио Орден Белог Анђела, па поручио: Догодине у Призрену, светосавски је једини пут спасења

  1. Lijepo je sve to još samo da se gospodin Vraneš pored duhovnog hoće osvrnuti na ovozemaljske probleme građana,a ne da daje obećanja na kojima se sve završava.Da se taj narod gore zapošljava i ostaje ,a ne iseljava.Što je sa Vektrom Jakić,što sa asfaltnom bazom,što sa cementarom itd,itd.

    2
    1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *