ИН4С

ИН4С портал

Криминолошки профил осумњиченог за двоструко убиство: Склон кретању, добро познаје терен широм сјевера Црне Горе

1 min read

УП

Војска и Полиција Црне Горе трећи дан спроводе опсежну потрагу за Алијом Балијагићем, осумњиченим за двоструко убиство.

Тако је и данас настављен преглед сваког изузетно неприступачног, брдовитог и шумовитог терена.

Осумњичени Балијагић је криминолошки профилисан, према незваничним сазнањима портала Дан, од стране надлежних истражних органа као лице које је склоно кретању и које добро познаје не само терен код Томашева, гдје је злочин извршен, него и цијелу сјеверну регију Црне Горе.

То је, између осталог, закључено и на основу његовог ранијег кретања и кривичних дјела која су и раније извршена а за која је он био осуђен и осумњичен.

Да се ради о профилу осумњиченог чије је понашање тешко предвијети казао је и јуче у изјави за медије и начелник Генералштаба Војске Црне Горе Зоран Лазаревић.

Он је, између осталог, навео да се ради о особи која добро познаје терен, површину која је изузетно огримна.

– Могли сте се увјерити да је од јуче војска на терену, од данас у већем броју. Видите да је терен доста велик. Да је у питању појединац чије је понашање тешко претпоставити. На оволиком великом подручју он је могао кренути у сваком правцу – нагласио је јуче у изјави Лазаревић.

Подсјећамо, у току је трећи дан интензивне потраге за Алијом Балијагићем, осумњиченим да је извршио двоструко убиство у којем су страдали брата и сестра Јован и Миленка Маџгаљ.

Како је портал Дан извјештавао, од тренутка када је злочин пријављен полиција је све расположиве капацитете ангажовала поводом овог случаја.

Поред тога ангажована је и подршка специјалних тимова Војске Црне Горе.

Бијело Поље, прилази том граду и излази из њега, као и село Соколац у рејону Томашева у којем се злочин и десио под полицијском су опсадом.

У потрагу су и даље укључене све расположиве снаге Управе полиције, укључујући и хеликоптерске јединице, ксо и специјалне снаге полиције и пси трагачи.

Ангажовани су и припадници Посебне јединице полиције и Противтерористичке јединице полиције.

Осумњичени за убиство је Алија Балијагић, вишеструки повратник.

Подсјећамо, Управа полиција апелује на мјештане села да не излазе из кућа и не пуштају непозната лица јер је убица још увијек на слободи.

Полиција се у ранијем званично огласила поводом овог убиства.

– Вечерас је око 21.10 часова полицији у Бијелом Пољу пријављено да су у засеоку Соколац у близини Томашева живота лишена два лица старије животне доби, чија су тијела пронађена у кући, а да се извршилац наоружан дао у бјекство. Све расположиве полицијске јединице Регионалног центра безбједности „Сјевер“, Противтерористичке јединице, полицијски пси и хеликоптерска јединица МУП-а и Војске Црне Горе стављене су на располагање и предузимају интензивне активности у циљу лоцирања и лишења слободе овога лица. Апелујемо на грађане Бијелог Поља, нарочито мјештане поменутог села, да буду опрезни, остану у својим објектима становања и не дозволе улазак у исте непознатим лицима, док полиција предузима све активности из своје надлежности у циљу стављања безбједносне ситуације под контролу и лишења слободе извршиоца. Осим тога, апелујемо на грађане да било коју информацију коју сматрају да може бити значајна, у односу на овај догађај, пријаве полицији. О даљим током дешавања полиција ће се благовремено огласити – наводи се саопштењу УП објављеног у петак вече.

„Помоћ мјештана важна, терен непеиступачан и непрегледан“

– Службеници Управе полиције већ други дан настављају интензивне активности на потрази лица А.Б. које се може довести у везу са извршењем двоструког убиства које се догодило 25. октобра у засеоку Соколац у Бијелом Пољу.

Нису тачни наводи да је ово лице више пута пријављивано Управи полиције, једина пријава из МЗ Томашево, у односу на А.Б. запримљена је 25. октобра, тачније на дан када је кривично дјело и извршено. Наведена пријава се односила се на околност да се лице А.Б. налази у засеоку Соколац и да посједује пушку. Тада су полицијски службеници, одмах, без одлагања поступили по пријави и изашли на лице мјеста гдје није затечено пријављено лице, већ се оно у међувремену удаљило.

Полицијски службеници Одјељења безбједности Бијело Поље су током читавог дана 25. октобра, до предвечерњих часова, вршили обилазак терена, као и управо објекат становања. сада смртно страдалих лица, као и друге локалитете гдје бораве мјештани у циљу прикупљања више информација. Том приликом А. Б. није пронађен.

Ради објективног информисања јавности указујемо да је ријеч о терену такве конфигурације гдје се лице могло сакрити и у релативној близини, а да није било у периметру и видокругу полицијских службеника.

Као што је јавности већ познато, двоструко убиство пријављено је полицији 25. октобра у 21.10 часова, истог дана када је ово лице први пут пријављено полицији, те је, одмах по сазнању за догађај, ангажован комплетан састав Одјељења безбједности Бијело Поље, полицијски службеници су изашли на терен и предузели су мјере и радње из своје надлежности у циљу расвјетљавања овог кривичног дјела, идентификовања извршиоца, његовог лоцирања и лишења слободе.

Поред оперативног састава Регионалног центра безбједности „Сјевер“ који обухвата девет одјељења и станица полиције на сјеверу Црне Горе, стављен је на располагање и комплетан оперативни састав других организационих јединица Управе полиције и Министарства унутрашњих послова, како би у што скоријем временском периоду ово лице било лоцирано и лисено слободе.

У потрази за овим лицем користи се најсофистициранија техника којом располаже Управа.

Активности су настављене како током јучерашњег дана, тако и данас од раних јутарњих часова уз ангажовање поменутих јединица, а у потрагу су се, на захтјев министра унутрашњих послова, укључиле и специјалне јединице Војске Црне Горе које заједно са службеницима Управе полиције – Министарства унутрашњих послова, предузимају мјере и радње на лоцирању А.Б. и његовог лишења слободе.

Наглашавамо да се ради о лицу које је тренутно наоружано, које се још увијек налази на слободи, те апелујемо прије свега на све мјештане Томашева и околних села, али и све грађане Цме Горе, да сва сазнања која имају у односу на ово лице одмах и без одлагања подијеле са полицијом позивом на број дежурне службе Одјељења безбједности Бијело Поље 067/184-844 или на бесплатни број 122, најближој полицијској станици или на други начин.

Грађани своја сазнања о овом лицу полицији, позивом на ове бројеве, могу саопштити и анонимно.

Помоћ локалног становништа је Управи полиције од изузетне важности будући да је ријеч о великом разуђеном терену, који је великим дијелом неприступачан, те је свака информација у овом моменту добродошла.

Полиција у сарадњи са Војском Црне Горе спроводи интензивне активности, врши се циљна претрага терена и обиласци свих позиција за које се може претпоставити да могу послужити за боравак и скривање овом лицу.

Такође апелујемо на становнике Бијелог Поља, нарочито мјештане поменутог села, да буду опрезни, остану у својим објектима становања и не дозволе улазак у исте непознатим лицима, док полиција предузима све активности из своје надлежности у циљу стављања безбједносне ситуације под контролу и лишења слободе извршиоца- навели су јуче у саопштењу из Управе полиције.

Интензивна акција полиције и свих служби које су укључене поводом рјешавања овог злочина и проналаска убице су и даље у току, преноси Дан.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

3 thoughts on “Криминолошки профил осумњиченог за двоструко убиство: Склон кретању, добро познаје терен широм сјевера Црне Горе

  1. Čovjek proveo skoro 40 godina svog života u zatvoru. Kako je moguće da nakon isteka takvih kazni bude lagani pušten na slobodu? Procjena psihijatra da nakon ziksa ide u Dobrotu umjesto na slobodu ne postoji? Tek tako se , bez ikakve kontrole, pušte na slobodu osobe koje su 40 godina lezale u zatvoru…
    Po evropskoj konvenciji, duzni su da imaju nalaz psihijatra, da je on sposoban za boravak u slobodi… Niko odgovoran?

  2. E čuš lice sklono kretanju?
    Sobzirom da je toliko bio po zatvorima ja bih prije zaključio da je lice sklono ležanju.
    Ali,treba posijati strah na što širem području-to je izgleda cilj.
    zastiđe od sistema i policije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *