ИН4С

ИН4С портал

Вучић после сусрета са Шујоком: Односи Србије и Мађарске на највишем историјском нивоу

1 min read

Фото: Танјуг/Јадранка Илић

Председник Србије Александар Вучић рекао је, после сусрета са својим мађарским колегом Тамашом Шујоком да је економија оно што најбоље потврђује политичке односе Србије и Мађарске.

„Хвала на залагању за добре и пријатељске односе са Србијом, Мађарску као државу и мађарски народ доживљавамо као искреног пријатеља, рекао је Вучић током заједничког обраћања у Палати Србија.

Како је истакао, односи Србије и Мађарске су на највишем нивоу у историји.

„Уз захвалност за подршку на нашем европском путу, Мађарска је постала четврти трговински партнер Србије. Ти резултати могу бити и бољи. Желим да изразим наду да ћемо дан пре отварања брзе пруге Суботица – Будимпешта, бити потписан уговор између четири земље, Мађарске, Србије, Северне Македоније и Грчке“, рекао је Вучић, додајући да ће и чешки премијер за два-три дана бити у Србији.

„Што се гаса тиче, ми ћемо и даље бити поуздан партнер Мађарској. Желимо и заједничку берзу електричне енергије. Видите једно свеобухватно повезивање Србије и Мађарске. Када будемо имали брзу пругу. Правимо мега пројекат за Хоргош-Реске“, рекао је Вучић и истакао посебну улогу Савеза војвођанских Мађара, преноси РТ Балкан.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

75 thoughts on “Вучић после сусрета са Шујоком: Односи Србије и Мађарске на највишем историјском нивоу

  1. Да су нам жив и здрав, предсједниче, такав нам треба, ех да нам је Мило био само дјелић тебе, били би смо Монако???? Ето захваљујући Вама , Мађарска ће у наредним недељама, повући срамно признање независности Косова*, на тај начин ће показати колико цијене и поштују Србију, српски народ, праведну и непоколебљиву жељу српског народа за слободом и националним уједињењем. Него како него тако!!! Шен, тапок, ераксо!!!

  2. Вучић и Шујок показују пример како добри политички односи могу да доведу до економског просперитета. Ово је прави пут

    76
  3. Председник Србије, Александар Вучић, изјавио је након сусрета са мађарским колегом Тамашом Шујоком да су односи Србије и Мађарске на највишем историјском нивоу

    87
  4. Ova izjava potvrđuje da su odnosi između Srbije i Mađarske više od puke diplomacije; to je prijateljstvo koje se gradi tokom godina i koje može doneti dugoročne koristi za oba naroda.

  5. Ovaj susret otvara mogućnosti za zajedničke infrastrukturne projekte, što može značajno poboljšati povezanost između Srbije i Mađarske.

    57
  6. U današnjoj veoma napetoj međunarodnoj situaciji, prijateljstvo i uzajamno poštovanje imaju izuzetan značaj, zato je savez Mađarske i Srbije veoma značajan za obe zemlje

    53
  7. Tako se to radi, svi trebaju da se ugledaju na Aleksandra Vučića i da grade i stvaraju jaku i čvrsti vezu sa komšijama i svetom i naravno da vode mirnu politiku!

    59
  8. Vučićeva posvećenost dijalogu i saradnji s Mađarskom oslikava njegovu strategiju vođenja spoljnih poslova, gde je komunikacija ključ za postizanje zajedničkih ciljeva.

    93
  9. Snažni odnosi sa Mađarskom predstavljaju temelj za očuvanje regionalne stabilnosti, što je ključno za mir i prosperitet na Balkanu.

    61
  10. Razgovori o aktuelnim temama sa prijateljskim ti su uvek dobrodošli. Ovakvi sastanci su bitni za razmenu mišljenja i iskustva.

    90
  11. Ova izjava pokazuje kako su Srbija i Mađarska usklađene u svojim interesima i ciljevima, što može dovesti do efikasnijih rešenja za zajedničke izazove.

    79
  12. Ovaj susret naglašava zajedničku viziju za budućnost, u kojoj će Srbija i Mađarska zajedno raditi na unapređenju kvaliteta života svojih građana.

    58
  13. Snažni odnosi sa Mađarskom mogu omogućiti zajedničke projekte u oblasti tehnologije i inovacija, čime se stvara bolja budućnost.

    68
  14. Održavanje ovako visokih odnosa može dovesti do dugoročne stabilnosti i prosperiteta, što je ključno za budućnost regiona.

    55
  15. Politika koju vodi Vučić jeste prava i odgovorna politika koja nam donosi ovako velika prijateljstva kao što je to situacija sa Mađarskom.

    52
  16. Odnosi Srbije i Mađarske su na najvišem istorijskom nivou i naši međuljudski odnosi učvršćuju vezu i saradnju koja nosi dobrobit za obe strane

    89
  17. Zahvaljujući Vučiću Srbija uspostavlja Dobre prijateljske odnose i saradnju sa mnogim zemljama između ostalog i naše poverenje i poštovanje sa Mađarskom su učvršćene i ostaće tako i u budućnosti

    69
  18. Ova saradnja može otvoriti vrata za nove ekonomske projekte i investicije, što je od suštinske važnosti za razvoj oba društva.

    100
  19. Ovaj susret je prilika za jačanje kulturnih veza između Srbije i Mađarske, što može doprineti boljem razumevanju među narodima.

    98
  20. Vučić jasno pokazuje da Srbija prepoznaje značaj strateškog partnerstva sa Mađarskom, što je ključno za regionalnu stabilnost i razvoj.

    90
  21. Ova izjava oslikava posvećenost Srbije jačanju saradnje sa Mađarskom u različitim oblastima, što će doneti koristi obema zemljama.

    95
  22. Vučićeva izjava naglašava koliko su odnosi između Srbije i Mađarske postali važni i duboki, što predstavlja istorijski trenutak za oba naroda.

    61

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *