ИН4С

ИН4С портал

Пешић: Србија јача за Аврамовића, видећемо шта ће одлучити „вечити“

Пешић

И ове сезоне ће ФИБА „прозори“ довести до тога да национални тимови неће моћи да наступају у најјачим саставима.

Србија игра 21. новембра против Данске у Копенхагену, а три дана касније је на програму реванш у Београду.

Са екипом ће у та два меча бити и Аврамовић, члан московског ЦСКА.

„Авио карта за Алексу се вади, пошто је добио дозволу ЦСКА, који не игра најјаче европско такмичење. Али, увек волим да додам, само да здравље послужи. Постоји и ставка осигурања од евентуалне повреде, коју регулише КСС у сарадњи са ФИБА, да не улазим у те детаље, јер то већ није мој сектор“, рекао је Пешић за „Спорт Клуб„.

На дан када се Србија састаје са Данском, Црвена звезда и Партизан играју утакмице Евролиге.

Селектор Пешић изјавио је да чека да види ставове тренера „вечитих“.

„Све ћемо решавати као и до сада кроз разговоре са Жељком Обрадовићем и Јанисом Сферопулосом, тренерима Партизана и Црвене звезде, па да видимо шта могу да понуде. Календар је тако хтео, њих очекује изузетно важан меч, па све се то мора узети у обзир. Генерално, још увек је рано да било шта кажем на ту тему, јер поред специфичне ситуације око поклапања утакмица, увек се морају узети у обзир повреде и болести“, рекао је Пешић.

„До 11. новембра се мора послати дефинитиван списак кошаркаша за квалификационе дуеле са Данцима 21. у гостима и три дана касније у Београду. За сада је послат прелиминаран списак са 26 имена, али нам сигурно није потребно толико играча. Морамо да водимо рачуна о свему, односно да чекамо до последњег дана због већ поменутих околности“, закључио је Пешић.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *