ИН4С

ИН4С портал

Копривица: АСК и тужилаштво да покрену поступке у вези са незаконитим финансирањем ДПС-а!

1 min read

Момо Копривица, Фото: Демократе

Након низа основаних сумњи, данас свједочимо необоривом јавно публикованом доказу да су компанија Бемакс и Александар Мијајиловић незаконито финансирали Демократску партију социјалиста (ДПС), поручио је Момо Копривица, потпредсједник Владе за политички систем, правосуђе и антикорупцију.

Он је казао да је сада јасно који је стварни извор финансирања ДПС-а и позвао Агенцију за спречавање корупције (АСК) да покрене поступак у вези утврђивања незаконитог финансирања, додавши да и државно тужилаштво има осново да покрене поступак против одговорног лица у ДПС-у.

„Званично пизнање незаконитог финансирања, садржано је у акту који је Мијајиловић упутио потпредсјеснику Владе Свете Луције, као основни разлог наводног ‘политичког прогона’ иако су по сриједи тешка кривична дијела шверца цигарета, такође општепознате дјелатности тих лица који су формирали криминалну групацију у вези са том компанијом. Такође, имамо и доказ обраћања потпредсједника Владе Свете Луције који јавно потврђује и открива детаље који недвосмислено указују на незаконито финансирање сада опозиционог ДПС-а“, наводи се у саопштењу које је Копривица доставио медијима.

Он је додао да смо знали за новац који је ДПС (зло)употребљавао у изборним кампањама деценијама, сумњали смо и од кога је, а сада се само потврђује конкретним доказима оно што су сви грађани Црне Горе знали.

„Сада постаје и јасно и који је стварни извор финансирања ДПС-а и одакле стижу новчани фондови, који се упумпавају како преко позајмљених имена, често и социјалних случајева са Врела рибничких, тако и директним трансакцијама на терену приликом откупа личних исправа“, наводи Копривица.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

1 thought on “Копривица: АСК и тужилаштво да покрену поступке у вези са незаконитим финансирањем ДПС-а!

  1. Mozda su u pravu ali sto nijeste razrijesili glavne iz Drzavne revizije jer su oni svake godine davali pozitivna misljenja na izvjestaje DPS i SDP . Uzas kad takve ne mozete poslat doma sto da ocekujemo od smjene jakih ljudi. Zato je velika apstinencija kad su oni i dalje vlast. Srecom imamo in4s da mozemo reci istinu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *