ИН4С

ИН4С портал

Мандић: Ако кренете силом на нас, ми долазимо у зграду Скупштине, Владе… (ВИДЕО)

И поред обилне кише, велики број људи је био на народним антивладиним протестима који се већ чертнаести дан постојано одржавају у булевару Светог Петра Цетињског. И вечерас су говорници били функционери и људи из руководства Демократског фронта као и слободни интелектуалци који су жељели да се обрате окупљеном народу.

protesti 14. dan

Испред групе „Алтернатива“ обратио се Веско Пејак који је рекао да је главни разлог оних који не долазе на протесте, страх.

Vesko Pejak

„Они су уплашени и страх их да не изгубе посао, мисле шта ће им неко рећи што су били на протестима, какав ће бити коментар њима неких небитних ликова, а не мисле на страх који је ту одмах иза брда. Страх каква ће бити Црна Гора сјутра за нашу дјецу, за нашу будућност“, истакао је Пејак.

Пејак је рекао и да је Црна Гора опљачкана и да се треба окренути спашавању државе што прије, а не да се људи боје и чекају допуштење својих партијских лидера да се појаве на „слободној теориторији“.

Жељка Савковић , потпредсједница Радничке партије је одговорила на питања многих зашто се она налази на протестима.

Zeljka Savkovic

„Овдје сам јер желим да се борим за слободу, желим да се борим за моју Црну Гору“, рекла је Савковић.

Она је истакла и да треба обратити пажњу на многе у Црној Гори који су болесни, а немају довољно новца за терапије и све у држави који једва спајају крај с крајем. Такође је позвала и синдикалне лидере да се појаве на протестима.

„Како да неко преживи у Црној Гори од пензије од 100 евра или платом од 300 евра , ако је минимална потрошачка корпа 800 евра? Објасни ми како, Ђукановићу? Исто позивам оне који бране радничка права да дођу овдје јер се овдје бране радници. Позивам све из синдиката Полиције да дођу“, рекла Савковић.

Посланица Демократског фронта, проф. др Јелисава Калезић је рекла да ова власт личи на искривљени режим какав нико не би пожелио.

Jelisava Kalezic

„Ова власт није окупаторска. Она је, како тако, изабрана и издејствована јер смо ми допустили да се тако деси, али ова власт почиње све више да личи на окупаторску“, рекла је Калезић.

Члан Главног одбора Нове српске демократије, др Ново Вујошевић, је прозвао власт и њену управу.

Novo Vujosevic

„Оно што је оформио онај на врху се зове полтронско управитељство. Он издаје наређења , а они који остају испод, пузе и иду на кољенима док полтронски извршавају наређења“, рекао је Вујошевић.

Вујошевић је такође рекао да оно што се буди у Црној Гори није ријека народног бунта него гејзир из утробе земље која грца у невољама и немаштини.

Лидер Нове српске демократије, Андрија Мандић је рекао да ће ови протести да трају колико год буде требало и да ће се „слободна територија“ бранити ако покушају из власти силом било шта да ријеше.

Andrija Mandic

„Нека знају да ћемо се бранити и нека не очекују тако благ отпор као што су мислили да ће бити у почетку. Ми нећемо само бранити наше куће које се сада налазе у шаторима овдје у булевару Светог Петра Цетињског јер нас нико није тјерао да будемо овдје, а ако нас силом макну, ми ћемо се уселити у државне институције. И у Скупштину, и у Владу и у зградаме локалних самоуправа у свим градовима у Црној Гори и одатле тражити испуњење наших захтјева. Јер те зграде и институције припадају народу“, рекао је Мандић.

Мандић је уручио и поклон најстаријем учеснику протеста, Димитрију Николићу који је синоћ напунио 82 године и од почетка се налази у протестном кампу.

Добро дошли сви ви који желите да да оборимо ову невласт Мила Ђукановића. Издржаћемо овдје док се не преда та поган,” рекао је Николић.

 Испред Покрета за промјене је говорила Бранка Бошњак која се осврнула на све оне посматрају из прикрајка протесте.

Branka Bosnjak

„Нека знају сви они који посматрају ове протесте негдје из прикрајка, иза жбунова и из својих мишјих рупа, да се ово тиче и свих њих, а не само нас“, рекла је Бошњак.

Бошњак је дала и примјер понашања у државним органима док трају протести.

„У јавној управи је мук. Тамо је забрањено да се говори о протестима и сви се праве као да се ништа не дешава. Једна моја позаница је дошла на посао у црнини и питали су је зашто је тако обучена. Она је рекла да је жалости за њима што ћуте и не смију да проговоре о протестима, а камоли да се појаве овдје“, истакла је Бошњак.

 

 

 

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

10 thoughts on “Мандић: Ако кренете силом на нас, ми долазимо у зграду Скупштине, Владе… (ВИДЕО)

  1. Ovaj izvjestaj trebao je ovako da pocne :

    ,,И поред обилне кише,ДФ је довукао у Подгорицу неколико десетина људи из Никшића, Берана и других градова Црне Горе који су учествовали на народним антивладиним протестима који се већ чертнаести дан постојано одржавају у булевару Светог Петра Цетињског“.

    P.S. Necete mi vjerovati ali bio sam sinoc na protestu!

  2. 000 mozda zaboravim zarez ili tacku nije problem ali sam posten covjek i nijesam ulizica i poltron kao ti .Sto se tice DF naravno da ih podrzavam u protestima protiv tvoje vlasti i naravno da sam protiv prevaranata tipa lekica danilovica becica i druzine .Oprosti ako sam zaboravio koji zarez ali mislim da ti je sve jasno.

  3. Joj kad vidim tog Udbasha Pejaka, sa nekoliko net grupa, bezposlicar I drogosh uz mnoge tamo..- sve mi je jasno; jednom rijecu: jad i beda !

  4. Svaka čast ovom Anonimnom, sigurno će da zaradi neko radno mjesto kada pobijedi opozicija (primiće oni njega i ako premaši pedesetu), ali bi, brate, trebalo da za sve ovo revolucionarno vrijeme koje provodi pišući proDF-ovske komentare – nauči da piše zareze i tačke, jer time što ne piše pravilno, iako ne zna, podriva DF. Kako? Pa, tako što će nova vlast (kad-tad) morati da pravda (valjda???) to što je zaposlila jedne, a odbila druge kadrove. Anonimni, hoću da kažem, evidentno računa na zasluge u revoluciji. Pa nek povede računa o pismenosti. Dolje analfabeti! Pa nek su i „naši“.

  5. Radulovic, Medojevic, K. Pavlovic, Bosnjak, I. Pavlovic… ima li u toj partiji jedne mentalno stabilne, uravnotezene, osobe?!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *