ИН4С

ИН4С портал

Батинаши из САЈ-а су криминалци, а не полицајци (ВИДЕО)

1 min read

Функционер СНП-а и некадашњи руководилац у МУП-у Драган Ивановић каже да оно што раде црногорска полиција и САЈ ниједна полиција не би радила од батинања народа до објављивања фотографија припадника специјалних јединица на друштвеним мрежама.

SAJ-Hamer01

Припадници тих служби у свим акцијама носе маске, да се не зна њихов идентитет, а сад имамо фотографије које су јавно публиковали. Али, они одавно раде све оно што не ради ниједна полиција. Возе џип који је одузет од криминалца, а онда тим истим џипом јуре грађане по граду и туку их по улазима“, нагласио је Ивановић за „Дан“.

Он се пита ко заправо руководи том службом и том јединицом.

Увијек се дешавало да појединац или група одступе од правила. Зато је ту старјешина те јединице да све држе под контролом и да усмјерава правилан и исправан рад јединице. Међутим, јасно је у чему је проблем. Ти људи тренирају по читав дан и пију хемикалије, па једва чекају да негдје испоље своју снагу, као боксер који се припрема за неки меч. Та јединица није морала да реагује након разбијања протеста минуле суботе, али је порука била јасна. Бруталним пребијањем послали су поруку грађанима да више не смију да се окупљају, односно, да не смију поћи ни хљеб да купе, јер је тако одлучио Мило Ђукановић“, казао је Ивановић.

Посланик Демоса Зоран Миљанић не зна да ли је правилником прописана забрана објављивања идентитета припадника САЈ-а.

У сваком случају, објављивање тих фотографија на Фејсбуку крајње је непрофесионално. Ипак се ради о људима који треба да представљају елитну јединицу у борбу против тероризма и при хапшењу криминалаца. Није ми јасно који је циљ објављивања тих фотографија на Фејсбуку. Међутим, можемо рећи да у овој ситуацију то има и добру страну јер да није било тога не бисмо знали идентитет свих који су учествовали у акцији пребијања недужних грађана послије протеста“, каже Миљанић.

SAJ-batinasi-03

Како је додао, Врховно државно тужилаштво и врх Управе полиције сада имају податке о идентитету буквално свих припадника САЈ-а, од којих је један број учествовао у пребијању недужних грађана, као и у језивом пребијању Мија Мартиновића.

„Ако постоји воља у ВДТ-у и полицији, може се доћи до идентитета свих оних који су поступали мимо правила службе и због тога заслужили да буду изведени на оптуженичку клупу“, рекао је Миљанић.

Припадници САЈ, објављивањем својих фотографија на Фејсбуку, угрожавају како личну тако и државну безбједност, али и активности које обављају, оцијенио је криминолог Велимир Ракочевић.

Он је казао да је несхватљиво да на друштвеној мрежи Фејсбук постоји званична страница „Специјална антитерористичка јединица Црне Горе”, на којој су свима доступне фотографије службеника, јер је већина њихових акција тајна. Објављивање идентитета службеника САЈ-а, истиче Ракочевић, угрожава њихову безбједност, али и безбједност државе.

Ракочевић је додао да скривање идентитета припадника елитних полицијских јединица није прописано ниједним актом, већ се ради о правилу службе.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

3 thoughts on “Батинаши из САЈ-а су криминалци, а не полицајци (ВИДЕО)

  1. Oni su se toliko osilili da misle da im niko nista nemoze.
    Razlog za to je sto zlodjela rade dugo bez kazne, ugledali se na predpostavljene.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *