ИН4С

ИН4С портал

ДФ: Бурић да објасни како је за пребијања грађана изнајмио подземну гаражу хотела “Хилтон“

1 min read

Демократски фронт позива врховног државног тужиоца Ивицу Станковића да испита улогу Веселина Вељовића у ноћи 24. октобра када је на опште одушевљење присутних у згради старе Владе, лично командовао параполицијским и партијским структурама које су ту биле груписанен наводи се у саопштењу.

PG protest policija 6004

„Задатак ових партијско – криминалних структура обучених у фантомке био је да у координацији са припадницима САЈ – а пребијају мирне демонстранте и тероришу сваког ко им се супростави, промовишући државни тероризам као посљедњи прстен одбране режима. Такође, очекујемо да ВДТ испита улогу Жарка Бурића “угледног” црногорског бизнисмена и провјери по ком основу и за који износ је дао у закуп хотел “ Подгорица “ , у којем су 24. октобра пезионисани службеници ДБ – а и бизнисмени са трасе аутопута чија ћемо имена убрзо објавити, командовали својим приватним одредима“, додаје се у саопштењу Демократског фронта.

Сматрају да ће посебно бити интересантно да Жарко Бурић објасни како је за потребе пребијања грађана изнајмио подземну гаражу хотела “ Хилтон“ у којој је била смјештена партијска војска ДПС – а, чији је задатак био да након повлачења демонстраната, обучени у фантомке, пресријећу и батинају демонстранте, док их прогони и гази “Хамер” из којег испаљују гумене метке, шок бомбе и сузавац.

ДФ очекује и да ВДТ утврди да ли “јуначко” солидарисање припадника САЈ – а и одбијање команданта ове јединице да саопшти који су то припадници учествовали у покушају убиства Мија Мартиновића представља рушење уставног поретка. „Уколико не представља, и ако нема основа да Славко Стојановић и Радосав Љешковић због бруталног гажења закона и Устава буду ухапшени, онда треба суспендовати све институције у Црној Гори, и оставити САЈ као темељ државних вриједности.“

„Институционална промоција Веселина Вељовића, батинаша из САЈ – а, параполицијских и криминалних структура као браниоца државе и њене независности, не само што представља изазов за правосудне органе, већ пријети да озбиљно угрози грађански мир и Црну Гору неповратно гурне у ванредно стање“, залључује се у саопштењу ДФ-а.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *