ИН4С

ИН4С портал

Одакле функционеру АНБ-а милионски ранч у Мојковцу

1 min read

vlatko rakocevic 02

Специјално тужилаштво за борбу против организованог криминала и корупције ангажовало је вјештаке како би се утврдило како је бивши високи функционер Агенције за националну бежбједност Влатко Ракочевић стекао наводно вишемилионску имовину, сазнају “Вијести”.

Дугогодишњи шеф мојковачке тајне полиције, а сада пензионисани службеник АНБ, према званичним подацима Управе за некретнине, власник је преко 35.000 квадратних метара земљишта у Мојковцу, на коме се налази луксузни туристички комплекс „Имање Ракочевић” са собама, апартманима, хелидромом, затвореним базеном, ђакузијима и саунама, тениским и кошаркашким теренима и многим другим туристичким садржајима.

Посједује и кућу у Мојковцу од 254 квадратна метра, од којих је наслиједио 94 м2, а 160 м2 је накнадно саградио, показују подаци Управе за некретнине. Ракочевић је на Старом аеродрому у Подгорици купио кућу од 100 квадратних метара, а затим доградио још толико. Он је раније казао да је све стекао управо рентирајући ту кућу међународној организацији у Подгорици.

МАНС је у јуну 2010. године тражио да се испита одакле Ракочевићу новац за изградњу велелепног ранча код Мојковца.

imanje rakocevic 03

Специјално тужилаштво се Ракочевићем бави од 2009. године када је формиран предмет поводом провјера његових пословних трансакција.

Они су у јануару 2013. године наложили полицији да изузме сву пословно-књиговодствену документацију за Рукометни клуб “Мојковац“ чији је Ракочевић функционер главну књигу, дневник благајне, налог за уплату, исплату и пренос са пропратном документацијом за период од 2007. до 2012. године и статусну документацију.

Због повезаности контроверзне фирме “Werisan” и њеног мистериозног власника Драгана Николића са црногорском тајном службом недавно су у Специјалном тужилаштву саслушани бивши директор АНБ Владан Јоковић и шеф подгоричког АНБ Милан Ковачевић који су објаснили начин на који су постали власници станова које су наводно купили од те фирме. Ускоро ће пред тужиоцем “куповину” стана објаснити и Владета Ракочевић и његов бивши колега, актуелни шеф једне од управа у АНБ-у Дејан Томовић.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

6 thoughts on “Одакле функционеру АНБ-а милионски ранч у Мојковцу

  1. на коме се налази луксузни туристички комплекс „Имање Ракочевић” са собама, апартманима, хелидромом, затвореним базеном, ђакузијима и саунама, тениским и кошаркашким теренима и многим другим туристичким садржајима.
    Ovako kad ga vidm mislio bi da je sumar,mada se i tu trazi znanje u odnosu za znanje koje posjeduju neki nasi panduri.
    Najvisi kriminal je u tooj policiji,ili ANB ,od droge do svega drugog,to je lako dokazati,koliko je imao platu da se lako dokazati,ako nije od nekoga dobio nasedje koje takoze mora dokazati,dakle ne treba tu velima pamet,svi se medjusobo znamo,oduzimanje i tacka,bice para za penzioni fond !

  2. Lično ga pznajem i sjećam se kada je na posao odlazio biciklom a nogavicu kačio štipaljkom da je nebi uhvatio lanac. Aonda je naprosto avanzovao. Dobio jenadimak Robokap. Treba ispitati odakle mu diploma. Kao službenik ANB u Mojkovcu omogućio je rad ilegalnog fakulteta, u Mojkovcu ste mogli da kupte saobraćajnu dozvolu, položite vozački ispit, upišete u knjigu rođenih,,,, Kod Zemunskog klana pronađena so dokumenta za naoružanje izdata u Mojkovcu. Neki su se jedno vrijeme krili u MK. Ovaj čovjeg od koga imam četiri puta veće obrazovanje svojevremeno mi je pisao tzv i ocijenio me nepodobnim i ako nikada nisam ni u saobraćaju kažnjen. SADA SE PITATE ODAKLE MU.

  3. штедео човек, није трошио превоз, регресе, зимницу, јубиларне награде, дневнице, није ишао на море ни на скијање, није купио нова кола но вози голфа јединицу дизел…..

  4. Ova država je pravljena za ovako inteligentne face.Pravili bi oni i veliku Albaniju ako bi im to bio interes guzici,a mi trba da se stidimo što smo ovo dozvolili i ovoliko godina trpjeli.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *