ИН4С

ИН4С портал

Раонић: Парламент више нема легитимитет

Boris Raonic 03

Избори су једино ријешење за излазак из политичке кризе, јер је актуелни сазив Скупштине Црне Горе изгубио легитимитет, изјавио је предсједник Грађанске алијансе Борис Раонић.

Он је упозорио да парламент тренутно има 80 посланика, који су подијељени у чак 18 партија.

Томе треба додати податак да парламентарни статус имају партије које ни јесу ни регистроване, као и да постоје посланици који су у једном сазиву мијењали по три посланичка клуба. Када је тренутно најбројнији опозициони посланички клуб био на четвртом мјесту након избора, долази се до закључка да је актуелни сазив изгубио легитимитет и да, у друштву које баштини демократску политичку културу, једино избори могу бити излазак из тог галиматијаса”, сматра Раонић, истичући да након најава да би се могао повећати број актера на политичкој сцени, наредни парламентарни избори би могли бити једни од занимљивијих.

“Криза лидерства, нагомилани финансијски проблеми партија, слаба кадровска и просторна база, бојкот великог броја посланика и неквалитетан рад у одборима, додатно употпуњују слику нашег парламентаризма, које је недавно прославило 110 година, а као да смо тек на почетку”, упозорио је Раонић.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

2 thoughts on “Раонић: Парламент више нема легитимитет

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *