ИН4С

ИН4С портал

Зековић: Љешковић одлази, али мора да одговара

1 min read

PG protest policija 7001

Савјет за грађанску контролу рада полиције засада нема званичних информација како се Министарство унутрашњих послова понијело према издатим оцјенама поводом случаја грађанина Милорада Мартиновића, новинара Гојка Раичевића, те двојице младића које је полиција тукла у Улици Миљана Вукова, казао је предсједник Савјета Александар Саша Зековић.

Упознати смо са извјештајем Комисије Управе полиције за утврђивање околности употребе средстава принуде, али сматрамо да то није довољно. Министар унутрашњих послова је дужан да нас повратно информише о свему„, казао је Зековић “Вијестима“.

Он је истакао да је поводом та три случаја црногорска јавност посебно узнемирена.

Савјет очекује да, без даљег одлагања, буде информисан о идентитету свих поступајућих полицијских службеника, да се процесуира њихова одговорност као и да се препозна објективна одговорност претпостављених старјешина у сваком конЈцретном случају. Ти случајеви потврдиче, или у потпуности оспорити, кредибилитет механизама контроле полиције у овој земљи и њихову дјелотворност. Ти случајеви уосталом потврдиће и успјешност и професионалност самог министра и менаџмента полиције”, тврди Зековић.

PG protest policija 803

Он је казао да Савјет поступа и по неколико притужби у вези са великом количином сузавца која је употријебљена према демонстрантима.

Према Зековићевим ријечима, познато је да је полиција, укључујући и САЈ, употријебила 144 пројектила сузавца, 47 комада ручног сузавца и 13 шок бомби “с тим што се не зна колико је шок бомби бацио овлашћени полицијски службеник Александар Ђурђић јер то у извјештају о употреби средстава принуде није наведено”.

Он је казао да ће комадант САЈ-а Радосав Љешковић ових дана напустити ту позицију, а за очекивати је његово процесуирање како због објективне одговорности усљед тортуре над грађанина тако и због озбиљних професионалних пропуста.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

1 thought on “Зековић: Љешковић одлази, али мора да одговара

  1. Njegov odlazak znači njegovo nagrađivanje ako ostaju Konjević iStojanović.Ovo je samo još jedno bacanje prašine u oći narodu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *