ИН4С

ИН4С портал

Дара Џокић: Не смемо да изгубимо културу

dara-dzokicГлумица Дара Џокић каже да за разлику од прошлог лета, када је радила, овог лета није било посла и да се нажалост све се мање ради, и преко сезоне, и лети. Ако културу изгубимо, онда можемо да се спакујемо и да напустимо овај простор, упозорава позната глумица.

На овогодишњем филмском фестивалу у Херцег Новом, глумица Дара Џокић добила је „Златну мимозу“ за улогу мајке Милице у филму Одумирање. Исти лик 2007. године тумачила је на сцени „Атељеа 212“, за шта је добила Стеријину награду.

„Заиста бих волела да то формулишем на начин да је ту награду добила Милица, тај лик који ја необично волим и поштујем. Мени се чини да је фер да таква нека жена привуче пажњу“, каже Дара Џокић.

Милица из драме Одумирање зна да њен син сања бољи живот, али боли је његов одлазак, јер ће тако очевина опустети. Одумирање села је тема која губи на снази или, баш сад, добија на важности.

Дара Џокић каже да је та тема управо сада актуелна. „Не можемо сви живети у граду, није природно да сви живимо у граду. Свака озбиљна држава штити село“, истиче она.

„Збогом СФРЈ“ – наслов ове представе у којој такође бриљира Дара Џокић, као да је и наслов садашњег стања глумца. Нема посла као некад.

„Не, овога лета апсолутно не. Прошлог лета сам радила, али овог лета нисам и нажалост све се мање ради, преко сезоне и лети“, каже Џокић.

Стиже нова сезона, па се поново поставља питање како помоћи позоришту.

„Страшно ме неки страх хвата у односу на цео тај почетак, шта ће бити? И ту је сад већ овештало питање – треба ли нам култура? Ако културу изгубимо, онда можемо да се спакујемо и да напустимо овај простор“, истиче позната глумица.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *