ИН4С

ИН4С портал

У Бијелом Пољу основана Српска странка Црне Горе

1 min read
Zastava Srbije

Застава Србије

Оснивачка скупштина Српске странке Црне Горе одржана је данас у Бијелом Пољу. За носиоца листе на наредним изборима изабран је бивши одборник ДСЈ проф. др Милован Живковић из Берана, док ће странку пред државним органима заступати бивши предсједник ДФ-а у Бијелог Поља Славко Фуштић.

zastava srbije

Изабран је колективни шеф странке од 6 чланова (Милован Дукић, професор из Андријевице, Рацо Бојовић професор из Берана, Љубо Варагић инжењер из Подгорице, Милован Живковић професор из Берана и Мирко Дробњак инжењер пољопрвиреде, Славко Фуштић из Бијелог Поља), а у радном дијелу усвојени су статут и програм странке, чији је главни циљ реинтеграција Срба у правни, економски и политички поредак Црне Горе.

Обраћајући се члановима Скупштине проф. Др Живковић је казао да је актуелни положај Срба у Црној Гори захтијевао оснивање једне овакве странке, јер је српски народ у Црној Гори дискриминисан по свим основама.

„Иако по попису из 2011. године Срби чини више од 28 одсто становништва, нема их у органима управљања, судству, полицији, здравству.. . Долазим из Берана гдје ни један директор у основној и средњој школи, здравству није Србин и гдје ни један од 14 чланова управних одбора није Србин“, казао је Живковић и додао да је поражавајући ситуација у статистици ново запослених међу којима скоро да нема Срба.

Живковић је закључио да пријети опасност да аутентичних Срба не буде ни у скупштини , односно законодавном органу управљања.

Он је оцијенио да су и сами Срби дијелом криви за такву ситуацију и поручио да морају да промијене реторику и покушају да се реинтегришу у црногорско друштво.

Најавио је учешће странке на предстојећим изборима.

„Сарадњу ћемо прво понудити опозицији, али неће постојати странка са којом нећемо преговарати послије избора, тим прије што смо свјесни да са 28 одсто становништва не можемо бити већина“, казао је он.

Уз Живковића оснивачкој скупштини се обратио и Славко Фуштић.

Фуштић је истакао да ће се странка борити против уласка у НАТО савез, али да им неће сметати уколико се евентуални коалициони партнери буду залагали супротно.

Поред око 250 позваних делегата, оснивачкој скупштини присуствовали су и предсједник Српског националног савјета у Црној Гори Момо Вуксановић и предсједник Покрета за Пљевља др Новица Станић.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

8 thoughts on “У Бијелом Пољу основана Српска странка Црне Горе

  1. Приморче, носилац изборне листе пр.др. Живковић је отворено рекао да су спремни и за коалицију са ДПС, односно са онима који су за НАТО. А иконографија је нажалост Српског националног савјета на челу са Вуксановићем који је коначно показао издајничко профитерско лице.

  2. Ovo je izuzetno perfidna režimska podmetačina da se „Vlasi, tj. Srbi ne dosjete“! Ne znam jeste li primijetili, logo ove novokilibardijanske stranke je isti kao SNS-a u Srbiji, a znamo da su Vučićev i Đukanovićev režim u najvećoj ljubavi! Onda vam je valjda jasno da je ovo novi koalicioni partner DPS-a!

  3. Поуздано знам да иза ових стоји ДПС, а то засад зна само Вуксановић и евентуално Станић. Задатак им је да одмогну ДФ-у и опозицији и проспу што више гласова на предстојећим парламентарним изборима.
    Пазите ово:“Фуштић је истакао да ће се странка борити против уласка у НАТО савез, али да им неће сметати уколико се евентуални коалициони партнери буду залагали супротно“.
    Смрад.

  4. Katastrofa za ovo je Radojica Zivkovic kriv presjednik opstinskog odbora Nove srpske demokratije u Beranama koji ovom ljekaru Dr.Milovanu Zivkovicu nije dao da napreduje i postane poslanik vec je Radojiica Zivkovic gledao uske porodicne interese za sebe i svoju familiju i tako bukvalno rasturio opstinski odbor Nove u Beranama! Tako da u Beranama su miguci prijevremeni lokalni izbori zahvaljujuci predsjedniku Nove u Beranama !

  5. Е моји Срби. Па зар мора да буде петнајест српских странака у маленој Црној Гори. Како ћете победити.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *