ИН4С

ИН4С портал

Експлозије у Бриселу, ухапшен мозак напада у Паризу

Две моћне експлозије одјекнуле су у петак увече у области Брисела, у којој је раније ухапшен главни осумњичени за терористичке нападе у Паризу Салах Абдеслам, пренели су медији.police

Одјекнуле су две моћне експлозије, нема прецизних информација о томе шта се догодило„, саопштио је дописник телевизијског канала РТБФ с места догађаја.

Како је раније саопштено, у операцији специјалних полицијских снага ухапшен је главни осумњичени за терористичке нападе прошлог новембра у Паризу Салех Абдеслам. Ту информацију потврдио је државни секретар Белгије Тео Франкен.

Абдеслам је рањен у ногу и ухапшен у бриселској области Моленбек, у којој специјалне полицијске снаге воде велику антитерористичку операцију.

Ухапсили смо га„, написао је државни секретар на својој страници на Твитеру.

Раније је телевизијски канал РТЛ саопштио да је главни осумњичени за терористичке нападе у Паризу Салах Абдеслам ухапшен у бриселској области Моленбек, где специјалне полицијске снаге спроводе велику терористичку операцију.

Ову информацију је телевизијском каналу потврдио водећи стручњак за тероризам Клод Монике. Други медији преносе да је Абдеслам рањен у размени ватре с полицијом у Бриселу.

Према подацима телевизијског канала, Абдеслам је рањен у ногу. Рањен је и ухапшен и његов саучесник, чије име за сада није саопштено.

Трећи осумњичени за тероризам убијен је у размени ватре с припадницима специјалних снага. Још један саучесник вероватно се налази у кући у којој се води специјална операција.

Потрага за Абдесламом трајала је око четири месеца. Тражиле су га француска и белгијска полиција.

Председник Француске Франсоа Оланд потврдио је да је антитерористичка операција у Бриселу директно повезана с терористичким нападима у Паризу у новембру прошле године, али у том тренуткиу није могао да потврди да ли се ради о Абдесламу.

1104130468

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *