ИН4С

ИН4С портал

НОВА на годишњицу НАТО агресије: Дух слободе не могу уништити убице наше дјеце

1 min read
Делегација Нове српске демократије на челу са предсједником Андријом Мандићем данас је у касарни "Милован Шарановић'' у Даниловграду одала пошту војнику Саши Стајићу, првој жртви НАТО агресије на СРЈ 1999. године, као и другим припадницима Војске Југославије који су страдали у ратовима од 1991. до 1999. године. Сјећање на НАТО бомбардовање је још увијек живо и никаква пропаганда и лажне анкете не могу да промијене отпор грађана у учлањењу у НАТО. Како су подсјетили из Нове "десетине хиљада грађана Црне Горе те 1999. године одазвало позиву да брани отаџбину. Тај дух слободе, који је красио традиционалну Црну Гору, живи и данас и не може бити уништен крвавим парама за које су појединци спремни да се продају и своје услуге понуде убицама наше дјеце".

Делегација Нове српске демократије на челу са предсједником Андријом Мандићем данас је у касарни „Милован Шарановић“ у Даниловграду одала пошту војнику Саши Стајићу, првој жртви НАТО агресије на СРЈ 1999. године, као и другим припадницима Војске Југославије који су страдали у ратовима од 1991. до 1999. године.

Delegacija NOVE DG

„Нова српска демократија се данас са тугом и поносом сјећа свих оних који су страдали током бомбардовања наше земље, као и свих који су учествовали у одбрани њене слободе.

Три мјесеца је до тада највећа војна сила у историји човјечанства, без икаквог разлога, бомбардовала један народ и државу, убијала цивиле, рушила мостове, болнице, стамбене објекте, медијске куће, амбасаде.

Три мјесеца је Савезна Република Југославија гађана бомбама са осиромашеним уранијумом, а последице се осјећају и данас, и осјећаће се и у будућности. У такву злочиначку војну организацију данас покушава да нас силом угура марионетски режим Мила Ђукановића, који је издао своју државу 1999. године, и други НАТО промотери са разних страна„, наводи се у саопштењу Нове српске демократије.

Како додају, наш народ не заборавља оно што му се десило 1999. године и зато је двије трећине грађана Црне Горе против учлањења у овај агресивни војни савез, и ту чињеницу не могу промијенити намјештене, лажиране анкете режимских плаћеника, нити спинови медија накачених на НАТО амбасаде у Подгорици.

podgorica delegacija Nove

„Подсјећамо, такође, да се на десетине хиљада грађана Црне Горе те 1999. године одазвало позиву да брани отаџбину. Тај дух слободе, који је красио традиционалну Црну Гору, живи и данас и не може бити уништен крвавим парама за које су појединци спремни да се продају и своје услуге понуде убицама наше дјеце“, поручују из Нове српске демократије.

Делегације Нове српске демократије данас су одале пошту жртвама ратова од 1991 -1999. и на другим спомен- обиљежјима у Црној Гори.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *