ИН4С

ИН4С портал

Хилари списатељица

1 min read

Након што је републикански фаворит за предсједничку номинацију Доналд Трамп предао свој финансијски извештај Федералној изборној комисији САД-а, који је показао да његово лично богатство износи десет милијарди долара, извјештај је поднијела и Хилари Клинтон.

По поднијетим подацима, она је прије почетка предсједничке кампање зарадила више од од 6,5 милиона долара. Више од пет милиона укупне цифре зарадила је од продаје своје књиге „Тешке одлуке“, као и још око 1,5 милиона долара на име хонорара за држање предавања, пренијела је агенција АП.

Документи о заради које је Клинтонова као кандидаткиња у предизборној трци у САД предала Федералној изборној комисији су показали да она већину свог личног богатства држи у инвестиционом фонду „Вангард 500“, као и да посједује рачун код банке „ЈП Морган“, чија вриједност износи од пет до двадесет пет милиона долара.

Поред тога, документи показују и да њен супруг, бивши амерички предсједник Бил Клинтон, током 2015. године зарадио више од пет милиона долара од држања говора и предавања.

Подсјећамо да је Клинтон имао прилику да на овај начин заради новац и у Црној Гори 2011, када је на позив Атлас групе држао предавање на конференцији балканских лидера из непрофитног, политичког и пословног сектора, те овом приликом хвалио Црну Гору као «земљу потенцијала».

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

1 thought on “Хилари списатељица

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *