ИН4С

ИН4С портал

Лекић: О сарадњи разговарамо са више партија и удружења

1 min read

Демос разговара о сарадњи са више опозиционих партија и удружења, казао је лидер те странке, Миодраг Лекић, додајући да је са Социјалистичком народном партијом (СНП) већ договорена сарадња током изборног процеса, преноси МИНА.

Коментаришући медијске наводе да је Демос у завршној фази договора са СНП-ом и да сада преговарају о процентима, Лекић је оцијенио да посебни штабови власти, преко контролисаних медија, протурају наводне вијести о опозицији, и то у обрађиваним верзијама, с циљем компромитовања, посебно озбиљнијих партија.

„Све то говори о већ извршеним припремама власти за прљаве кампање и наставак загађивања медијског простора. Али то је посебна и важна тема“, казао је Лекић агенцији МИНА.

Он је поновио да се Демос, на бази утврђене политике странке, залаже за оптималан модел који има највише изгледа да оствари опозициону побједу на предстојећим изборима.

„Наша дужност, разумије се и моја, јесте да у колегијалној атмосфери разговарамо са политичким партијама у опозицији, о свим опозиционим облицима сарадње. То и чиним са више опозиционих партија и удружења, свакако и са СНП-ом. У сваком случају, ми ћемо сарађивати током изборног процеса, то смо већ договрили, то нам је дужност, то очекује опозициона јавност“, навео је Лекић.

Према његовим ријечима, ако Демос дође до неког вишег облика сарадње са другим опозиционим странкама, у смислу коалиција, о томе ће обавијестити јавност.

„Подвале и измишљотине о некаквом заплету око броја посланичких кандидата на листи, као и о преговарачком сусрету са предсједником Српске листе, не заслужују ни коментар, јер више говоре о ауторима ових неистина“, додао је Лекић.

На питање како коментарише одлуку Грађанског покрета УРА о напуштању Владе, и да ли ће то утицати на одлуку Демоса, Лекић је казао да, у формалном дијелу који се односи на начин одлучивања, сматра да је било боље и пожељније да су у неком разумном временском року покушали да донесу заједничку одлуку.

„У суштинском смислу УРА, као и друге двије опозиционе партије које чине прелазну владу изборног повјерења, имају апсолутно право самосталних одлука. И ја те одлуке уважавам. Ми смо у влади били у техничкој сарадњи, остављајући право и обавезе партијама да на својим органима доносе важне одлуке“, прецизирао је Лекић.

Он је казао да ће Демос 14. августа донијети своју одлуку на Главном одбору.

„То ћемо урадити по нашем већ устаљеном начину рада. Дакле, промишљено, примарно мотивисани интересима грађана, свакако на демократски начин, спремни да за наше одлуке преузмемо јавну одговорност“, поручио је Лекић.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

4 thoughts on “Лекић: О сарадњи разговарамо са више партија и удружења

  1. Овај лекић, коме нема лека,
    мора да је неки рођак Ердоганов.
    Живио је са Латинима и варању их учио.

    Запетљава се тамо и овамо, удара нож у леђа свима,
    али невидљиво, подмукло, са страхом и стидом да се не открије.
    Усавршио је дипломатске вјештине са најнижег балканског нивоа,
    и тиме се одржава у мутним водама.

    Тешко онима који му могу вјеровати и преговарају са њим.
    Ето ДФ је изгубио доста времена сарађујући са лекићем и дајући му доста простора да их ЗАВОДИ подржавајући режим. Брине ме који је то у ДФ који игра његову улогу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *