ИН4С

ИН4С портал

ИН4С вам представља страхоте Голог oтока (ФОТО-ПРИЧА)

1 min read

goli5

Замишљен као казнено-поправна установа, за ,,преваспитавање“ комуниста послератне Југославије. У пракси био је модеран логор у периоду послије завршетка Другог свјетског рата. 

Направљен 9. јуна 1949. године гдје је први гарнизон од 1200 затвореника, буквалоно побацан са бродова, јер није било пристаништа. У логору су довођени многи ,,противници “ комунистичког режима, стаљинисти, националисти, демократе, али је већина била невино оптужена. Кроз голготу овог монструозниг изума прошло је више десетина хиљада људи, а подаци о жртвама које су скончале свој живот и даље се нагађају. Од пар стотина до пар хиљада. Затвореници би често радили на камењару по огромним температурама, и по 20 сати дневно, били би често ускраћени за воду и храну, а трпјели би и разна животињска иживљавања од претпостављених и надлежних људи за овај затвор. Не мали број пута би затвореници умјесто у креветима, ноћ провели у септичким јамама.

 Нико, никад није одговарао, за ове злочине против човјечности. 

ИН4С портал вам представља изглед овог затвора гдје су бројни недужни људи скончали свој живот

Goli_otok_zatvor 1

goli-otok zatvor 2

Goli-otok zatvor 3

 

goli otok zatvor 4

 

goli-otok-zatvor 5

 

goli_otok zatvor 6

 

goli otok zatvor 7

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

10 thoughts on “ИН4С вам представља страхоте Голог oтока (ФОТО-ПРИЧА)

  1. Postoje razlozi zbog kojih bi se Goli otok mogao svrstati u najmonstruoznije logore koji su postojali na ovim prostorima. Zna se kakvi su bili nacistički logori u NDH i zna se da je NDH bila nacistička tvorevina, ali ovo je bila institucija formirana kao legalan KP dom, a to je samo jedna od stvari koje su se nalazile u mračnim podrumima toliko hvaljene Jugoslavije.

  2. Вјечна слава жртвама, и опомена покољењу, да не заборави ово ругло комунистичког режима

  3. Оде данас оно мало човјека, на онај свијет, надам се да ће бар тамо да одговара за звјерске поступке

  4. Sramota, nikad oprana, nikad cistog obraza, brat brata, kum kuma, samo je bilo potrebno da uperite prstom u nekoga, i da ga osudite na mucenje

  5. Jednu stvar ne razumijem.
    Recimo nema jednog zajapurenog Crnogorca koji ne glorifikuje Jova Kapičića kao veljeg Crnogorca. Možda je u pravu, možda jeste Jovo veljecrnogorac, ali onda se postavlja pitanje kako svojataju Srbina junaka iz prvog svjetskog rata Krsta Zrnova kao veljaša, ako znamo da je organizator akcije ubistva Krsovoga bio upravo veljaš Jovo. Mada, ko zna, …

  6. Danas je sahranjen poslednji Narodni heroj Jugoslavije i tvorac Golog otoka !
    Nijesam bio u mogućnodti da prisustvujem
    sahrani,ali iz pijeteta prema Jovu, jedan mali
    oproštajni govor ,ili rekvijem !

    Tužni zbore.
    Podignite ruke gore.
    Pa se dobro isprdite.
    I sramotu zagrnite!

      1. Изабрали сте прави псеудоним. Али, тако небитни глорификујете једног од највећих зликоваца Другог свјетског рата. Или би, можда, да вам може бити, били његова копија? Какав народни херој. Капиџић је озлоглашени крвник свога рода.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *