ИН4С

ИН4С портал

Рукометашице Србије вечерас са Норвешком за полуфинале СП

rukometasice.

Женска рукометна репрезентација Србије вечерас у Београду игра против Норвешке утакмицу четвртфинала првенства света, а селектор Саша Бошковић и његове изабранице верују да могу да изненаде браниоца титуле и актуелног олимпијског шампиона.

„Биће јако тешко, играмо с најбољим тимом на свету, који је освојио све што се могло освојити у протеклих 15 година. Норвешка је квалитетна и веома неугодна репрезентација, играју константно на највећим такмичењима, а ми смо репрезентација која настаје. Биће страшна утакмица, али ја мислим да ћемо пружити можда најбољу игру до сада“, рекао је Бошковић уочи великог испита српских рукометашица.

Бошковић је нагласио да кључ победе лежи у одбрани, која је, по његовом мишљењу, против Јужне Кореје у осмини финала функционисала добро.
„Када играмо добро одбрану, онда функционише и напад. Не морамо да дамо гол, али против
Норвежанки не смемо олако да губимо лопте и примамо лаке голове. Играмо утакмицу у којој нас победа приближава медаљи“, нагласио је српски селектор.

Бошковић сматра да је боље што се тим Србије сада среће са Норвежанкама, јер су оне, према његовој оцени, боље у завршницама такмичења.
„Играли смо зрело и паметно против Кореје, то је можда и најбољи меч откако сам селектор, па очекујем да то поновимо вечерас. Надам се да ћемо смањити осцилације у игри“, додао је Бошковић и истакао да се нада рекордној посети у Београдској арени.

Капитен репрезентације Андреа Лекић сматра да игра у нападу треба да буде више по крилима, подсетивши да Норвежанке имају једног од најбољих голмана на свету, Катрин Лунде.
„Надам се да се нисмо истрошиле са Корејом и да имамо још снаге. Пола норвешке екипе чине голман Катрин Лунде, којој је тешко давати голове са бековских позиција, али пробаћемо да играмо више по крилима. Потребно је да обратимо пажњу и на пивота Хајди Локе. Свесне смо слабости из меча против Корејки, јер смо им тешко парирале у трчању, што Норвежанкама није јача страна“, рекла је Лекићева.

Она је додала да очекуује још већу подршку навијача.
„Ишла сам на кошаркашке утакмице у Арену и знам да Београђани могу да дођу у великом броју.

Дошло је време да се прекине доминација Норвежанки“, поручила је Лекићева.
Утакмица четвртфинала светског првенства између рукометашица Србије и Норвешке игра се у Београдској арени вечерас од 20.15 сати.

У осталим четвртфиналним мечевима од 17.30 сати, такође у Београдској арени, састају се Бразил – Мађарска, а у Новом Саду од 17.30 Француска – Пољска и од 20.15 Немачка – Данска.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *