ИН4С

ИН4С портал

Ако неће Мухамед бријегу, хоће бријег Мухамеду

Са нестрпљењем очекујемо да МОНСТАТ још мало "смањи корпу". Када се то догоди, биће и да прелијева.

Пише: Радан Раичевић
ОО ПзП Пљевља

У бесудној земљи чуда, ђе тужилац са Богом збори док млатара оптужбама за прање чистог новца и „државни удар“ чији епилог још увијек није познат али је све извјесније да се покушао самоизвести, ништа није онако како изгледа а још мање како би требало бити.

Тако да, ако на први поглед и уочимо грађанина који претура по контејнеру у потрази за храном, или чујемо да има мајки које немају чиме прехранити ђецу, то је само зато што не гледамо онако како нам баста, високо.

Горе на Крнову, оку пажљивог посматрача не могу промаћи произвођачи електричне енергије, у народу познатији као Блажове вјетрењаче. Блажо је син „шефа државе“, који је толико поштен да за скоро тридесет година шефовања није успио зарадити новац да купи наследнику ни једно „перо“ н’о су се добри људи сналазили и одвајали од некуд, не зна се одакле јер многи не раде, или раде а плату не примају, па уз рачуне за струју донирали маломе новац, да покрене жељени бизнис и заради своју кору ‘љеба.

Наизглед непремостиву разлику између „хљеба“, тј.цијене минималне потрошачке корпе и проśечне зараде, премостио је МОНСТАТ. Кад већ плата није хтјела корпи, хоће корпа плати. Важно је „да живимо боље“ а „сигурним кораком“ евидентно хрлимо ка бољој будућности. Са нестрпљењем очекујемо да МОНСТАТ још мало „смањи корпу“. Када се то догоди, биће и да прелијева.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

1 thought on “Ако неће Мухамед бријегу, хоће бријег Мухамеду

  1. Koliko ja vidim, niti će Muhamed brijegu, ni ovaj njemu!
    Takvo je stanje stvari u državi koja je stalno u stanju.
    U nekom drugom stanju od onog normalnog!
    … Vazde nam trudna, nazovi država.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *