ИН4С

ИН4С портал

Покрет за Пљевља за Младена Бојанића

1 min read

На својој 14. сједници, одржаној 27. марта 2018. године, Општински одбор Покрета за Пљевља донио је одлуку да подржи предсједничког кандидата Младена Бојанића, иако смо свјесни да у овом тренутку у Црној Гори не постоје ни елементарни услови за фер и слободне предсједничке изборе, наводи се у саопштењу овог покрета.

„Судска фарса са инсценираним државним ударом се наставља и не назире јој се крај, а све у циљу дављења најјачег опозиционог субјекта. Један од лидера ДФ-а Милан Кнежевић експресно је осуђен и смјештен у затвор у Спужу. Прогон српског народа, Српске православне цркве, српског језика и ћирилице се наставља. Забрањено је обиљежавање годишњице агресије НАТО пакта на Савезну републику Југославију, односно Србију и Црну Гору. Оснивају се гробља за окупаторске војнике из Другог свјетског рата, а братске кости и даље леже по небројеним јамама, почев од пљеваљске  Стражице  па диљем Црне Горе. Забрањено је подизати споменике погинулим родољубима  из ратова  1991. и 1992. које је у рат позивао данашњи предсједнички кандидат ДПС-а,  у то вријеме предсједник владе Црне Горе Мило Ђукановић“, нагласили су из Покрета за Пљевља.

Такође су истакли да десант на јавни сервис телевизије Црне  Горе приводи се крају. Бирачки списак се успјешно приближава броју становника Црне Горе, захваљујући лицима која деценијама не живе у Црној Гори.

„Државни ресурси и све полуге власти од полиције, државне безбједности, запослених у државним фирмама и установама, прљавог новца, уцјена и притисака сваке врсте, на располагању су шефу режима и предсједничком кандидату Милу Ђукановићу“, нагласили су у покрету.

У оваквој ситуацији, сматрају они, логички се поставља питање има ли уопште смисла учествовати на таквим изборима.

„Одмах да кажемо нема. Али, обзиром да господин Ђукановић има подршку Запада, и да увијек може наћи неколико сателитских странака, које би у варијанти бојкота опозиције истакле своје предсједничке кандидате и одглумиле изборну утакмицу, онда се ни бојкотом ништа не добија“, поручују из покрета.

„Оно што даје наду да је дошао земан да се мијења власт у Црној Гори јесте чињеница да је ДПС-у требало готово четири мјесеца да одреди предсједничког кандидата. Тек кад су схватили да ће сваки други кандидат изгубити изборе ДПС је посегнуо за Ђукановићем, који једноставно не смије изгубити изборе“, истакли су и нагласили:

„Не смије, јер он је у свијести чланова ДПС-а једнако држава Црна Гора. Па ако би се којим случајем и десило да их изгуби посегнуће се за неком резервном варијантом, која би подразумијевала увођење ванредног стања ради спашавања Црне Горе и њених власника“.

Из покрета су нагласили да о атмосфери у ДПС-у најбоље говори израз лица господина Ђукановића након саопштавања предсједничке кандидатуре.

„То није било лице добитника, већ човјека који је принуђен да спашава оно што се спасити не може.

Оно што буди наду је поступак даниловградских средњошколаца који су и ове године обиљежили годишњицу НАТО агресије. Увјерени смо да је у Црној Гори стасала генерација младих људи који не желе да живе у окупираној Црној Гори. Зато се надамо да ће побједа на предсједничким изборима значити слободу не само за Милана Кнежевића, већ и за све грађане Црне Горе.

Да, заједно можемо, за Младена Бојанића и слободну Црну Гору“, закључили су из Покрета за Пљевља.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

3 thoughts on “Покрет за Пљевља за Младена Бојанића

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *