ИН4С

ИН4С портал

Медојевић: Бечићев градоначелник штитио интерес Владе Душка Марковића

1 min read
"Њемачка фирма је требала да плати обештећење Будви, а не да Будва плаћа било какав новац компанији чији је представник у послу са општином Будва признао да је склопио корупционашки дил".

„Бечићев градоначелник Будве брзо учи школу ДПС-а. Сад се види да је Бечићев градоначелник имао константне тајне преговоре са Душком Марковићем и да је са њим направљен дил на штету грађана Будве. Њемачка фирма је требала да плати обештећење Будви, а не да Будва плаћа било какав новац компанији чији је представник у послу са општином Будва признао да је склопио корупционашки дил, казао је предсједник Пзп-а и члан предсједништва ДФ-а Небојша Медојевић.

Саопштење преносимо у цјелости:

„Бечићев градоначелник Будве брзо учи школу ДПС-а. Када нема одговор на кључно питање – Зашто је платио обавезе из корупционашког Уговора о колектору у износу од 6,5 милиона евра, које није морао да плати, он вријеђа и клевеће као прави Шојић.

Бечићев Градоначленик треба да одговори на веома просто питање: “Зашто није покренуо процедуру за утврђивање ништавности Уговора са WТЕ, због правоснажне пресуде да се ради о корупционашком Уговору, већ је наставио приватне преговоре са WТЕ и пристао на вансудско поравнање и да плати 6,5 милиона евра њемачкој фирми? Без одлуке Скупштине .

Сад се види да је Бечићев градоначелник имао константне тајне преговоре са Душком Марковићем и да је са њим направљен дил на штету грађана Будве.

Ја сам му лично појаснио да је корупционашки уговор правно ништаван и да општина Будва као оштећене из овог корупционашког посла има право на обештећење те да нова власт мора одмах да покрене поступак за утврђивање ништавности Уговора, а онда да подигне тужбе против WТЕ у ЦГ, Њемачкој и Аустрији за надокнаду штете која је наступила због склапања корупционашког посла.

Најснажнији правни аргумент за овај мој предлог је чињеница да је представник WТЕ признао пред судом да је склопио корупционашки уговор са предсједником општине Будва, Рађеновићем.

То је правни аргумент да је WТЕ надувала трошкове и оштетила општину Будва.

Понудио сам Бечићевом градоначелнику мој бесплатан ангажман и моје личне везе у Њемачкој. Објаснио сам му да би такав процес у Њемачкој и Аустрији, довео WТЕ у изузетно тешку позицију и велики ризик плаћања огромних казни за корупцију у страним земљама, и несагледиве штетне последице по пословни кредибилитет и репутацију и да би општина Будва имала реалне шансе да добије озбиљно обештећење. Много веће него што је реална вриједност колектора.

Дакле Њемачка фирма је требала да плати обештећење Будви, а не да Будва плаћа било какав новац компанији чији је представник у послу са општином Будва признао да је склопио корупционашки дил.

Бечићев градоначелник је дакле, одбио да раскине штетан Уговор и покрене тужбе за надокнаду штете, тајно преговарао са Њемачком фирмом и Душком Марковићем и донио одлуку да се вансудски поравна са фирмом која је имала намјеру да опљачка Будву и ЦГ.

Бечићев градоначелник је платио 6,5 милиона евра грађана Будве вез икакакве правне обавезе. Зашто? Њемачка фирма је чашћена 6,5 милиона евра, умјесто да они плате Будви штету због корупције.

Кад неки државни функционер плати 6,5 милиона јавног новца приватној фирми, за корупционашки посао, поставља се питање мотива и интереса.

Оцигледно да се Бећићев градоначелник овдје више бавио заштитом државних гаранција, инвестиционим имиџом земље, као да је Министар у Влади Марковића, умјесто да је штитио интересе грађана Будве и наплатио штете које је Будви направио Маровић и представници Њемачке приватне фирме WТЕ“.

 

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

12 thoughts on “Медојевић: Бечићев градоначелник штитио интерес Владе Душка Марковића

  1. Jes,Jes medojevic radi za DPS, on kome u kucu upadaju, Biju dijete, maltretiraju zenu I cerku 70 specijalaca,sudski progone za 25.000 $, ,presrijecu, covjek ima velikih ispada, Al indikativno je da cim on saopsti Lavina napada, ovdje narod ne zeli to jest sluge, da cuju istinu, on je covjek s vezama u njemackoj, ovo je ,istina, cijela Budva to zna, kao I sto se zna s Kim dilove Prave krapaovic, od koga su dobili obecanje za vlast u pg , medjutim iako 30 g posijedjesmo od njega, mangupski ,masinerijski I namazano ih odradi Milo, a ambasade navukose samo da bi Df snizili, opet nisu uspjeli, u uslovima u kojima rade 12% je …opstanak ne gasenje sto je cilj bio. Jokicu Iz demokrate svaka cast I mnogim demokratama Al njihovi bikonje ka krapovic su prevara I pajovic 2

  2. Milo i Brano pokušavaju preko odbornika PZP u Budvi Džakovića da sruše opozicionu vlast. Zato su angažovali svog starog plaćenika Medojevića, lidera te tobožnje stranke, da napada opoziciju i Krapovića ne bi li ih predstavio kao lopove i stvorio alibi svojim poslodavcima mafijašima da preuzmu Budvu.

    1. Može biti i to,može biti i da će kiša prosutra.
      Ali je sigurno da su Krapo,Duško i Svaba iz WTA podijelili naših 6,5 miliona evrića.
      Može biti da je najviše Duško uzeo.
      A Svaba je dobio najmanje,siću neku,jer je i ovako čašcen.To mu dodje samo kao provizija jer je prelo njega išlo.

  3. Sto vise Medojevica u javnosti, to DF tone sve nize i nize. Bozo Vavic sekretar za investicije iz DF je dao saglasnost za ovaj posao.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *