ИН4С

ИН4С портал

Мафија стала на црту држави

1 min read
Упркос порукама премијера Црне Горе Душка Марковића да се са државом нико не може играти, те да криминалци неће бити мирни, рат између криминалних кланова свакодневно односи нове жртве. Посљедње убиство у Бару десето је у првој половини ове године, а од њих ниједно није расвијетљено.
Gvozdenović

Изборна ноћ 2016. у "штабу" ДПС-а

Упркос порукама премијера Црне Горе Душка Марковића да се са државом нико не може играти, те да криминалци неће бити мирни, рат између криминалних кланова свакодневно односи нове жртве. Посљедње убиство у Бару десето је у првој половини ове године, а од њих ниједно није расвијетљено.

У јеку изборне кампање премијер је запријетио криминалцима “да су стали наспрам државе, и сада ће имати проблема са њом”.

Предсједник Мило Ђукановић отишао је корак даље у покушају да државу представи јачом од мафије, па је најавио “борбу против криминала до истребљења”.

Члан Предсједништва СДП-а Мирко Станић каже да је очито да Влада, и поред бројних обећања, није у стању да се избори са овим проблемом и због тога су нам потребне хитне мјере које ће довести до тога да се криминалци, а не грађани, осјећају несигурно на црногорским улицама.

Ескалација рата кланова коју имамо у протеклих пар година је довела до више десетина убистава у којима су, нажалост, страдали и недужни грађани.
Оно што држава очигледно није у стању, јесте то да заустави обрачуне на црногорским улицама који сваког мјесеца односе по један живот. Бојим се да ћемо без системског дјеловања у овој области имати даљу ескалацију сукоба са несагледивим посљедицама, јер већ сада долазимо до ситуације да не прође недјеља без вијести о убиству, покушају убиства, паљењу возила, бацања експлозивне направе, казао је Станић.

Функционер Уједињене Црне Горе Душан Слијепчевић истиче да та партија од свог оснивања упозорава да је безбједносна ситуација у држави резултат неспособности актуелне власти да се избори са изазовима, што је посљедица нестручних кадрова, трулих дилова, али највише забрињава што је то резултат спреге власти и мафије.
Станић напомиње да посљедице трпимо сви, прије свега због осјећаја несигурности и недостатка безбједности који с правом имају грађани наше земље. Станић истиче да Црна Гора  има најнаоружаније становништво. На тој неславној љествици смо са 39 ватрених цијеви на 100 становника, што може бити одраз традиције или насљеђа из једног периода, али свакако представља један од предуслова за огроман број убистава која се дешавају у Црној Гори, оцијенио је Станић.

Слијепчевић каже да је постала најнормалнија ствар да некога убију у нашем кварту, да чујемо пуцње испод прозора, експлозије код школских дворишта.
– Умјесто вијести о запљени огромних количина наркотика који пролазе кроз Црну Гору или хапшења убица, ми читамо о авантурама полицајаца у хапшењу особа старије доби који продају домаћи лук ван пијачног простора, читамо о интервенцији специјалних јединица у контролисању саобраћајних дозвола, под пуном ратном опремом, на црногорским путевима, наводи он.
Слијепчевић поручује да нам је потребна одговорна власт и способно руковођење процесом декриминализације.
– Потребни су нам стручни људи који неће правити компромисе, него ће третирати сваки случај приоритетно. Реформа бебједносних структура и њихово стављање у службу грађана Црне Горе, а не пар кумова, мора нам бити заједнички приоритет одмах по преузимању власти и свргавању режима, закључио је Слијепчевић.

Козметичке промјене у полицији крију „трулеж“ система

Слијепчевић потцртава да су Ђукановић и Марковић најодговорније особе за овакво стање у држави.
– Козметичке промјене у полицији којима се покушава сакрити трулеж система, уништавање војске и свођење броја војника на испод три хиљаде, АНБ који ради за потребе ДПС-а, прати и прислушкује опозицију умјесто криминалаца, показатељ су чињенице да нема воље ни намјере код предсједника и премијера да Црну Гору учине безбједном, оцијенио је Слијепчевић.
По његовим ријечима, ово не представља изненађење, јер, како каже, диктаторски дуо је свјестан да њихове манипулације и празна обећања пролазе само кад је народ престрашен.
Изјаве Ђукановића и Марковића како смо безбједни и да су страдања само изоловани случајеви, најобичнија су демагогија и избјегавање одговорности. Од почетка године, у обрачунима, страдали су невини људи. Случајни пролазници који су жртве неспособности полиције, тужилаштва и судства. Колатерална штета спреге власти и криминала, сматра Слијепчевић.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

5 thoughts on “Мафија стала на црту држави

  1. O Komlijene,e Shipu racq!
    Ne mobiliše se u Rusiji kao 1944,kad ko naiđe- aj’ s nama,evo ti tandžara….to svaka budala zna.To su neki Cigani doselili,a ubrzo će poći dalje…ne mogu oni na jedno mjesto, Komlijene.

  2. Ко је мафија, а ко држава? Питам се, питам: како знају који су који?

  3. Priča ruske porodice koja je napustila Rostov na Donu i došla da živi u Vojvodinu: “Rostov smo napustili zbog eskalacije kriminala. Nijesmo se više osjećali sigurno, običnim ljudima prijeti opasnost da budu kidnapovani, da im djeca budu oteta ili silovana od kriminalnih bandi. Ruske vojne jedinice koje ratuju u Ukrajini su svakodnevno prolazile kroz grad i prijetila je opasnost da nam mobilišu i sina. Napustili smo Rusiju i nemamo namjeru da se tamo vraćamo.“ Možda bi i njihova priča mogla da se nađe u rublici Ruski pogled?

    1. Пропаганда РСЕ на коју се примају слабоумни.Том врстом анонимних свједочења без могућности било какве провјере растурана је СЦГ и нормално је да се пацијенти као ти на њу примају .Руси долзе и тај процес је незаустивљив,помирите се са тим.А Сила је у Истини, не у економији.Јбг.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *