ИН4С

ИН4С портал

Радуловић: Министре Симовићу, ви сте магистар од кртоле

1 min read

Министре Симовићу, да Вас питам нешто у име Комана и многих других, коме џаба дајемо сијено и да му дамо још и добар ручак, питао је посланик ДФ-а проф. др Бранко Радуловић министра пољопривреде Милутина Симовића.

„Не постоји трагичније констатације од ове министре Симовићу, да у Црној Гори и Команима гдје је некада било пет хиљада домаћинстава, било је негдје око 12-15 хиљада оваца и коза и плус велике стоке, данас нема то што је још трагичније“, рекао је Радуловић и додао:

„Многи су почели да крче чувене винограде из којих је некада Краљ Никола пио. Министре Симовићу, када усхићено говорите, ништа ми милије на свијет не би било да је то у потпуности истина, да је бар 10% истина од онога што кажете министре Симовићу.“

Он је нагласио да треба да постоји самодовољност хране да би једна држава могла економски да буде независна.

Радуловић је рекао да министар Симовић „тачкасто“ одређује онамо гдје постоји активности и то на један маркетиншки начин.

Он је истакао да у Црној Гори у пољопривреди ове године има мање говеди него прошле године, мање свиња, дупло мање кокошака…

Министар Симовић је рекао да су у Команима сви добри домаћини и да увијек дочекају на ручак и добру чашу вина.

„Највеће проклетство је да узмеш, да вадиш лозе које ти је отац и које ти је ђед, код нас то је највећи гријех“, поручио је Радуловић Симовићу и додао:

„Министре Симовићу, о чему ви причате, ми имамо све мање домаћинстава, сваке године. Министре, читајте бројке и кажите овоме народу истину“.

Симовићу браните увозничке лобије

Радуловић је нагласио да Црна Гора има 400 пута већи увоз вего што је извоз.

„Министре, ви сте магистар од кртоле, на кромпиру сте пали. бар се у Црној Гори кртола знала подизати. Министре, ви браните увозничке лобије“, закључио је Радуловић.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *