ИН4С

ИН4С портал

Злослутне најаве Душка Марковића: Припремају посебне законе за Србе?

Због тога се у овом случају и може говорити о могућем увођењу апартхејда за Србе, јер по дефиницији тај појам означава засебност и одвојеност

Душко Марковић

Иван Милошевић

Да ли је лапсус или не, али Душко Марковић, црногорски премијер, јасно је најавио шта Срби у Црној Гори ускоро могу очекивати. Ни мање ни више него посебан закон, а радикалнији међу нама рекли би да се припрема апартхејд за Србе! Марковић је оцјењујући да је недопустиво да се одржава парастос ратним злочинцима (генералу Дражи Михаиловићу) додао да због тога неће упадати у цркве и забрањивати такве скупове, али да ће припремити закон који ће онемогућити такве догађаје, а који се не буду придржавали забране кривично ће одговарати.

Не треба сумњати да ће Марковић и њему слични без проблема прогурати такав закон у републичкој скупштини и тако ће на мала врата у јавни живот Црне Горе увести политичке комесаре по угледу на некадашњи идеолошки систем и његову одбрану лика и дјела врховног вође. У овом случају новоцрногорска стварност системски ће се бранити од непожељне историје и догађаја који нијесу по вољи владајућег режима. Пошто они скоро стопостотно долазе из српске традиције не треба бити нарочито бистар па докучити ко ће и шта бити на мети нових идеолошких и монтенегринских комесара. Због тога се у овом случају и може говорити о могућем увођењу апартхејда за Србе, јер по дефиницији тај појам означава засебност и одвојеност.

Срби треба да очекују да се поред традиције и прошлости повезане за генералом Михаиловићем забране и обиљежавање осталих догађаја који су њима на срцу, а владајућем режиму су кост у грлу. На удару нових монтенегринских прописа наћи ће се и Свети Сава, јер већ годинама у овдашњим школским уџбеницима он се проглашава окупатором Црне Горе. Ништа боље неће проћи ни све што је повезано са Подгоричком скупштином 1918. године. Нови политички комесари добро ће пазити шта се поводом тога дешава у Црној Гори и вјероватно ће се тада десити оно што је Марковић данас категорично одбио да уради, односно да пошаље полицију да онемогућава прокажене и по њима непријатељске скупове.

Докле то све може да иде данас је тешко претпоставити, али Срби мало што добро могу да очекују од актуелне власти. Срби су јасно означени као дуготрајни реметилачки фактор у Црној Гори за чије смиривање ће бити ангажован читав гломазни безбједоносни систем.

Срби имају мало времена да се окупе и припреме за овакве злослутне најаве Марковића. То, ипак, морају да ураде што прије и док још увијек није касно.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

15 thoughts on “Злослутне најаве Душка Марковића: Припремају посебне законе за Србе?

  1. Употребу израза „Комесар“, „високи Комесар“,…. на велика врата уводи Европска Унија. Сви су то приметили.
    Додуше, реч „комитет“ је интернационална, али у претходном комунистичком периоду је она добила своје право значење, тако да би и у речнику новинара морало објашњење да буде написано у контексту комунистичког система. Никако друкчије.
    Додуше, када је постојала она Европска Заједница, са 12 звездица на застави, на енглеском је то писано као „Europian community“. Европски комунити. Комунисти. Заједница.
    Сада је Унија. са Другом брзином – оних преко броја 12.
    Ово „Комитет“ је дакле, као кец на десетку кроатоцентричним Носталгичарима.
    Молим, осврните се на Законе који се доносе у Србији. Уназад 18 година. Ако то погледате, приметићете да се и у Монтенегру доносе Исти. Како Исти? Па тако, све те законе поклања Европска Унија. И МНЕ, и СР, и РО, и БГ…..
    Зато сада само Срби овде примећују да су угрожени овим законом, нормално да их живот на то упозорава. Угроженост их приморава. Али Монтенегрини треба бити свесни да ће и они доћи на ред, под удар овог закона. Аветиње блеје као овце, не виде шта и њих чека.

  2. STARI HELENI SU „PROBLEM“PARASTOSA „NEZAZELJENOM“POKOJNIKU „RIJESILI“PRIJE PAR HILJADA GODINA U ANTIGONI.NASLJEDNICI DJIDA ,MOSE,SAVE MIZARE I SAVA JOKSIMOVICA U BESUDNOJ ZEMLJI U 21 VIJEKU GURAJU NA FONU „VJECNIH „I U GROBOVIMA NEPRIJATELJA!ZAISTA STRASNO I GROZNO!BESUDNA ZEMLJA ,BESUDNIH LJUDI!

  3. U nacističkoj Nemačkoj,prvo su Jevreje isključili iz društvenog i verskog života na lukav način.Niko nije mrdnuo tada,velike sile i USA.Onda je nastao geto sistem.Svi su aminovali.Na kraju konclogori i krematorijumi.Onda su se podigli svi jer je Hitler počeo da trebi i ostale.Ovo nije šala u CG.Nesto se desava krupno ,a opet mnogi ćute.

  4. Али, зар није ратни злочинац – усташа проклети Секуле Дрљевић. И, зар његову химну не пјева и Душко Марковић..!

  5. Markoviću, predsjedniče jedne vlade, znate li vi što je parastos i zašto se on čini upokojenom hrišćaninu? Pitajte one koji to znaju? Pitajte nekoga u vaše Markoviće da vam kaže. Ne brukajte se! Ne pucajte „praznom puškom“!

    1. Мрка капа,ништа без да се поунијатите вјере што се тиче..Православље није за вас – браде,постови и непристајање на истополне бракове.Много је то за новоформиране нације.Православље није да се износа за једно љето,њиме се вјенчаваш за вјекове.Зато ти и причамда се оканете ћорава посла,није то за нишче духом.А непокретности што се тиче,јбг,порезом на њу,па прирезима,револуционарне отимачине нема више,жалим случај.

  6. Шта је српска Црна Гора дочекала? Дочекала да је воде и о Србима одлучују несреће и јадници као што је извјесни Д. М. Није он крив што су му узори изроди рода свога:Милован Ђилас, Саво Јоксимовић, Блажо Јовановић, Сава и Павле, Пеко и јадо и многи други исти и слични Д.М. Јаме у Црној Гори, убиство 27 јунака у Манастиру Острог, пасја гробља, сумрак Срба из Црне Горе на Голом отоку, прогон српског народа из Андрејевице и околине и њихово трагично стардање, звјерско убиство потпуковника Ђуришића и црногорски и херцеговачких четника у Лијевче пољу у заједничкој акцији усташа, партизана и Нијемаца, односно у Словенији од Титових партизана. Звјерско убиство митрополита Јоаникија од стрaне Ч.К. “црногорца“ комунисте. Св ова и многа друга зла начинише комунисти. Какву је штету нанио народу у Црној Гори Дража Мијхаиловић? Никакву. А комунисти? Они су начинили свако зло. Али, не смије бити националне идеје и српског рода у ЦГ, јер то не да покварени Запад, за се ко су ти. Највећи српски пјесник свих времена, пророчки рече и дослути “о кукавно Српство угашено….“

  7. Док се у држави уводи диктатура Боро и Рамиз бога моле да се читав ДФ ухапси.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *