ИН4С

ИН4С портал

Квадрат најјефтинији у НК, најскупљи у ПГ

1 min read

Грађани ће, у оквиру треће фазе пројекта Хиљаду плус, до понедјељка 13. августа моћи да конкуришу за станове чији је најјефтинији квадрат у Никшићу и креће се од 650 евра.

Цијене стамбених јединица у новоградњи и даље су највише у главном граду, па ће заинтересовани купци за квадрат плаћати од 950 до 1.100 еврам пишу Дневне новине.

Највише се гради у Подгорици, укупно 372 стана, од чега на изградњи њих 160, у насељу Загорич, ради грађевинска компанија Челебић. Подгоричка Зетаградња је одговорна за 144 стамбене јединице на Конику, Старом аеродорму и у Загоричу, пишу Дневне новине.

“Квадрат стана који гради компанија Челебић креће се од 1.060 до 1.100 евра. Станови у Зетаградњи су, без обзира на структуру, површину и спратност 1.100 евра по квадрату”, наводи се на сајту пројекта који реализује Министарство одрживог развоја и туризма.

У Подгорици, осим Челебића и Зетаградње, грађевинска фирма Ентеx Инвест од априла, под Љубовићем, гради 25 стамбених јединица, чија је цијена по метру квадратном 1.100 евра.

“Даниловградски Еурозоx је у том насељу овог љета започео изградњу 32 стана, а у Толошима два. Та компанија квадрат продаје за 1.050 евра. Укупно девет стамбених јединица у насељу Забјело Љубовић, гради и цетињски Зрножит, који квадрат нуди по цијени од 1.080 до 1.099 евра”, истакнуто је на сајту пројекта Хиљаду плус, чија је вриједност 20 милиона евра.

Под Љубовићем 36 станова гради и грађевинска фирма Градња промет из Даниловграда, чији се квадрат креће од 1.070 до 1.099 евра. На истој локацији мојковачки Трудбеник гради 71 стан чији метар квадратни кошта од 950 до 1.100 евра.

Радови теку и у Никшићу, па ће заинтересовани за укупно десет станова фирме Градинг из те општине, на локацији Старо пазариште, по квадрату плаћати 1.000 евра.

Најјефтнији квадрат у новоградњи нуди грађевинска компанија ЛД Гроуп из Никшића, за који ће појединици преко пројекта Хиљаду плус, моћи да плате од 650 до 750 евра. Та компанија гради 21 стамбену јединицу, на локацији Херцеговачки пут.

Што се тиче правних субјеката, приватна компанија из Никшића Анагастум инвест груп у тој општини продаје укупно 25 изграђених станова, чији се квадрат вреднује на 1.000 евра.

Најповољнија квадратура стана на сјеверу, у новоградњи, може се купити у Бијелом Пољу и кошта од 860,52 до 919,22 евра. Компанија Пут грос у тој општини, у насељу Никољац, тренутно гради 16 стамбених јединица.

У Херцег Новом, у мјесту Суторина, фирма Игалопромет Холдинг је изградила 22 стамбене јединице за које ће плаћати, без обзира на структуру и површину стамбене јединице, 850 евра по квадрату.

Када је ријеч о правним лицима, фирма Б.Х. Баубар, која је дио страног друштва Бар, продаје 22 стамбене јединице. Квадрат је, без обзира на спратност, површину и структуру 1.100 евра.

“У тој приморској општини, компанија Релстоне, у насељу Нови Бар, продаје 35 једнособних стамбених јединица, чији се квадрат цијени на 1.100 евра”, истакнутно је у документацији Хиљаду плус.

Јавни позив за трећу фазу пројекта, ресорно министарство је расписало крајем прошлог мјесеца. Основни услови за учешће у Хиљаду плус су да подносилац пријаве мора бити црногорски држављанин и да он или чланови његове породице немају у својини стамбени објекат посљедње три године.

Дугорочни кредити додјељују се корисницима Хиљаду плус пројекта, уз фиксну каматну стопу до 2,99 одсто на годишњем нивоу, на период отплате до 20 година.

Грађани за квадрат нуде 820 евра

Цијене квадрата станова чији су инвеститори физичка лица и којих има 14, крећу се од 820 до 1.100 еура. У Подгорици је на продаји њих седам, док су у Пљевљима и Никшићу у понуди по два стана. Квадрат у пљевљаској општини кошта 900 вура, док се у граду под Требјесом може купити за 790 до 850.

“У Бару, Бијелом Пољу и Мојковцу у понуди је по један стан. У приморској општини квадрат је на цијени од 1.100, док ће Мојковчани и Бјелопољци за квадрат плаћати 415, односно 710 евра”, назначено је на сајту Хиљаду плус.

На Цетињу, у понуди је један стан који продаје приватна компанија ГРД Метал и чији квадрат кошта 1.000 евра.

Извор: РТЦГ

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *