ИН4С

ИН4С портал

ДПС безобразлуку нема краја: Албанац Зенка уређује православље

1 min read
Могу да претпоставим како би се он осјећао да му неки Србин дође у Улцињ и одређује чије треба да буду џамије!

Мехмед Зенка

Пише: Никола Васојевић

Ма колико да човјек био толерантан, отворен према другим народима у Црној Гори, спреман да призна и своје грешке, предавање Мехмеда Зенке, министра за људска и мањинска права, о новом закону о вјерским слободама у Црној Гори, објављеним данас у ДПС дневној новини,  је понижење за сваког православног вјерника.

Повјерити Албанцу, католику или муслиману, да уређују односе између државе и већинског православног народа и цркве која окупља тај народ је један од безброј безобразлука која ова власт шаље овоме народу. Немам ништа против Албанаца, па ни против Зенке, али сматрам да је раскол у православном становништву, који умногоме има и вјерске мотиве, ствар већинског православног народа и да је на њему да га ријеши и предложи прописе како да се то уради, уколико то већ мора да се ради. 

Међутим, ДПС иако то добро зна, гурнуо је Зенку да рјешава та питања и тако понизио и своје бираче које већином долазе из дијела правславног народа у Црној Гори. Безобразлук ДПС-а је толико неукусан да заслужује и много ружније ријечи, али је и доказ колико је ова власт далеко од свог народа, посебно од његовог духовног  бића, јер једном вјерском извањцу даје у руке врућ кромпир рјешавања православног раскола у Црној Гори. А како ће их Зенка рјешавати може се наслутиги по његовој посјети просторијама полицијске секте на Цетињу која себе назива ЦПЦ. Толико је то било срдачно да не допушта никакву дилему шта ће смислити Зенка. 

Ајде, некако и да нађем оправдање за понашање ДПС-а у овом случају (јер не знају шта раде), али никако не могу да оправдам овог Зенку што се осмјелио да о вјерским питањима даје своје судове. Та питања се већином односе на православље и од Зенке нити је братски нити мудро да даје оцјене о томе. Могу да претпоставим како би се он осјећао да му неки Србин дође у Улцињ и одређује чије треба да буду џамије! Како то изгледа недавно је окусио на својој кожи и митрополит Амфилохије, кога је један од муслимана приликом доласка у Улцињ упозорио да не зна чија је црква, али да зна да не  припада цетињској митрополији. 

Ипак, хвала Зенки што је открио чиме ће се бавити нови закон о вјери. По његовим ријечима најбитније ће бити да храмови постану државна својина и да не припадају Српској цркви. Истина, знали смо то и прије, али шта ће од свега тога бити када се подржављења цркава подухвати Зенка и његови налогодавци, тек ћемо да видимо, али већ сада можемо бити сигурни да ће њихова рјешења бити оригинална и да ништа слично до сада свијет није видио.  

 

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

17 thoughts on “ДПС безобразлуку нема краја: Албанац Зенка уређује православље

  1. Vidim da su „zagraktali“ svi Miraševi sektaši ispod tende, lokalni mudžahedini i vehabije, sataniste i pedofili – Bljentoven, Veseljin, Zorani, anonimni,…

  2. Nema nas! Ostala je Crkva nasa ,I dio hrabrog I postenog nepotkupljivog naroda, kojeg da budemo posteni nema niko da vodi. Politicarima niko nista vise ne vjeruje. Samo Mitropolitu I SPC. Politika je k…I njom see pozicija I veliki dio opozicije bave da obezbijede sebe I svoje, a nesrecni narod prve sto mora druge sto vjeruje. A istina je da je I jedne I druge briga za obican narod. Jedan dobar covjek je umro Dusko Siljak( nek pociva u miru) a da se 39 poslanika opozicije nije odreklo od basnoslovnih plata muceniku da odvoji od plate I spasi dobrog I postenog Duska. Samo crkvi Srbi vjerujte I cuvajmo je. I borimo se za opstanak cirilice. Nema ko da cuva I brani SRPSKI interes u Cg. Sem Crkva ,a nju neko mora da brani. Nema nas, losi smo .

  3. Marković pokušava preko Zenke da slomi SPC, pošto sam nije uspio. Crnogorci i Albanci su isti narod, a uskoro i ista vjera, pa se braća udružila protiv pravoslavlja. Ovaj Blentovenu govori o toleranciji. Naravno, sve što su mu tražili Albanci morao je da toleriše i da izlazi u susret prije svih. Blentovene upamti da su Albanci formiranjem opštine u Tuzima zaokružili granice Velje Albanije, a ti ćeš ostati velja budala.

    1. Ne brinite vi za Tuzi. Razmisljajte o Kosovu. Eto tu ste vi ispali strasno pametni. Jedini ste u Evropi koji ste izgubili teritriju sa vasom pameti. Pokrijte se usima i sutite.

  4. Iako glasam gradjansku opoziciju smatram da ce Zenka postupiti ispravno. Podrzavam i stav Grahovca koji je precizno uvidio probleme pecinskog nacionalizma i pravoslavnog fundamentalizma.

  5. Ne, nego ćete vi da uređujete to pitanje, pa da nam crkva stvara veliku Srbiju. Prošlo je srpsko u Crnoj Gori. Zenka je građanske svijesti, a ne ostrašćene velikosrpske i zna šta pripada Crnoj Gori.

  6. Pa kod nas sve može. Albanci uredjuju pravoslavllje, Muslimani dodeljuju nagradu :“Miroslavljevo jevanđelje“ itd… Neko ko ne zna kojim jezikom govori i u koju crkvu ide želi glasove Srpskog naroda. Ukidaju se jednom stečena prava majkama priprema se najgori zakon o radu u Evropi!!! Ne znam ko će preuzeti vlast u C. GORI ali ovaj će zajedno sa Zenkom i ostalima daotperja sa vlasti. Ovo su koraci očajnika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *