ИН4С

ИН4С портал

Код Сузане: Суђење одложено за сјутра, Максић нема новца да плати браниоца

У Вишем суду у Подгорици данас се спровођењем доказа наставља суђење за наводни покушај „државног удара“ на дан парламентарних избора 2016. године.

Суђење за монтирани процес "државни удар"

У Вишем суду у Подгорици данас се спровођењем доказа наставља суђење за наводни покушај „државног удара“ на дан парламентарних избора 2016. г.

Један од окривљених у овој афери „Државни удар“ Драган Максић је казао да нема новца да плати адвоката, јер му је Суд укинуо браниоца по службеној дужности.

Максић је казао је да му је адвокат Томовић саопштио да не може више да га брани, јер је разријешен као бранилац по службеној дужности. Наводи да му бранилац треба али да није у могућности да га ангажује јер нема средстава.

„Ми немамо новца, моја супруга има примање од 30 хиљада динара, и од тог новца не можемо да платимо адвоката“. 

Судија Мугоша га је питала да ли жели да се данас суђење одложи, на шта је Максић нагласио да не жели да се одлаже.

СДТ Миливоје Катнић је реаговао и рекао да нема услова да се одржи суђење док се не ријеши проблем око браниоца, након те његове реакције, судија Мугоша доноси решење којим прекида данашњи претрес и заказује нови за сјутра 6.09. 2018.  у 9 сати.

Према ранијим најавама, данас је требало да почне саслушање вјештака за телекомуникације Предрага Бољевића, који ће одговарати на питања тужиоца, адвоката одбране и чланова Вијећа судија у вези са телефонским комуникацијама између оптужених.

Према наводима оптужнице, планираним терористичким нападом на дан избора руководила су двојица Руса Едвард Широков и Владимир Попов, којима се суди у одсуству.

Оптужницом Специјалног државног тужилаштва су, осим двојице руских држављана, обухваћени лидери Демократског фронта Андрија Мандић и Милан Кнежевић, Мандићев возач Михаило Чађеновић, Србољуб Ђорђевић, Кристина Христић, Бранка Милан, Душић Милић, Драган Максић, те Предраг Богићевић и Немања Ристић, којима се суди у одсуству.

Главни свједок сарадник у овом случају је правоснажно осуђени убица и психопата Саша Синђелић.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

2 thoughts on “Код Сузане: Суђење одложено за сјутра, Максић нема новца да плати браниоца

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *