ИН4С

ИН4С портал

Абазовић са Заевим: Македонија примјер како се побјеђује антидемократски режим

1 min read
Како је саопштено из ГП УРА њихов лидер је са Зораном Заевим разговарао на маргинама конференције коју је организовао њемачки Аспен институте. Тема конференција била је “Ограничавање политичког утицаја на независне институције у Западном Балкану”.

Лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић састао се јуче у сједишту Владе Македоније са премијером те земље Зораном Заевим, саопштено је данас из Грађанског покрета УРА.

Абазовић је честитао Зорану Заеву на досадашњим резултатима, оцјенивши да је Македонија најбољи примјер како се развија европска визија у региону.

“Желим да Вам честитам на двије ставри. Прво, успјели сте да смијените власт не ширећи конфликте и ако усљед недостатка политичке културе Ваш претходник није желио на миран начин да оде са власти. И друго, за разлику од већине балканских лидера одмах сте се ухватили у коштац са највећим проблемом Македоније, а то је рјешавање деценијског проблема са Грчком”, саопштио је Абазовић Заеву.

Он је у разговору са македонским премијером истакао да је Македонија примјер како је демократија могућа и да се може побиједити антидемокртски режим, и како нове политичке елите могу рјешавати проблеме на ефикасан начин, показујући да без политичких промјена заправо нема стабилности.

“Прије двије године били сте на рубу конфликта, а сада сте фаворити свих партнерских држава. Доказали сте не само региону, већ и ЕУ колико су промјене заправо благотворне за једно друштво. Након што је дошла нова власт, Македонија није нестала како су тврдили Ваши противници, напротов постала је јача и стабилнија. Надам се да ће овај примјер слиједити и многе друге земље у региону. Да ћемо сви, а посебно ЕУ схватити да само нове политичке елите могу оставрити европску визију региона, и да корумпираним лидерима није мјесто на државним функцијама”, поручио је Абазовић Заеву.

Како је саопштено из ГП УРА њихов лидер је са Зораном Заевим разговарао на маргинама конференције коју је организовао њемачки Аспен институте. Тема конференција била је “Ограничавање политичког утицаја на независне институције у Западном Балкану”.

Крајем септембра у Македонији са одржава референдум на којем ће се гласати о промјени имена те бивше југословенске државе, а што је услов договора са Грчком и коначног отварања процеса пријема Маледоније у ЕУ и НАТО.

С тим у вези подршку Македонији наредних дана прузиће генрални секретар НАТО-а Јанс Столтенберг, премијер Аустрије Себастијан Курц, а у суботу ће у Скопље доћи и њемачка канцеларака Ангела Меркел.

 

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

4 thoughts on “Абазовић са Заевим: Македонија примјер како се побјеђује антидемократски режим

  1. Naravno da se Dritanu dopada Zaev koji je kao NATO plaćenik kapitulirao pred „velikom Albanijom“ koja se uveliko pravi u Makedoniji, ali mene mnogo više zanima što o svemu tome misli „naš Aleksa“?

  2. Shok dritan ,iredenta, posa kod od albanskog lobija kupljenog izdajnika makedonije, kukala nam majka kad pomislis da je najmanje 15% Srba dalo glas koaliciji dje ovaj ulcinjski sjemenkar. Neko je od Srba tu propust napravio. Oni ne staju s terenom I vrbovanjem ,ovi nasi samo putovanja I hoteli. E pa onda se cudimo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *