ИН4С

ИН4С портал

Поништити признање тзв. државе Косово и прославити уједињење

Са састанка је заједнички упућен позив и другим парламентарним политичким партијама, које доминантно гласа српски народ, да се прикључе активностима које су од изузетног значаја за очување националног, културног, језичког и вјерског идентитета српског народа у Црној Гори.

btrmdn

На позив Српског националног савјета, у Подгорици је одржан састанак на коме су, осим домаћина, којег су представљали предсједник др Момчило Вуксановић и потпредсједник Љубомир Пековић, учествовали и лидери парламентарних партија – Нове српске демократије Андрија Мандић, Социјалистичке народне партије Владимир Јоковић и Демократске народне партије Милан Кнежевић., саопштено је данас из СНС.

Тема састанка је била организовање заједничких активности на прикупљању подршке за поништење одлуке Владе Црне Горе о признавању тзв. независне државе Косово, али и заједничко обиљежавање најзначајнијих манифестација и празника српског народа у Црној Гори – Велике Подгоричке скупштине и Дана уједињења Црне Горе и Србије, Мојковачке битке и Светосавских свечаности.

Саопштено је да је постигнуто је пуно заједништво у стварању потребних услова да се у складу са позитивним законодавством и Уставом Црне Горе обиљеже, у овој и наступајућој години, најзначајнији национални и вјерски празници српског народа у Црној Гори.

Са састанка је заједнички упућен позив и другим парламентарним политичким партијама, које доминантно гласа српски народ, да се прикључе активностима које су од изузетног значаја за очување националног, културног, језичког и вјерског идентитета српског народа у Црној Гори.

Констатовано је да они имају и опозициону и моралну обавезу да подрже ова настојања, да се кроз демократску, односно Уставом дефинисану процедуру, провјере одлуке Владе Црне Горе за које се сумња да не изражавају вољу огромне већине грађана. Зато ће им још једанпут бити упућен позив да се прикључе иницијативи која је усаглашена на одржаном састанку.

На састанку је још било ријечи и о сарадњи српског народа Црне Горе са својим сународницима у региону, уз закључак да је све будуће активности неопходно организовати уз пуну координацију и сагласност свих субјеката који се брину о статусу и положају српског народа, закључује се у саопштењу Српског националног савјета.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

7 thoughts on “Поништити признање тзв. државе Косово и прославити уједињење

  1. Mandiću, Medojeviću i Kneževiću, ,,čistite“ svoje stranke od ljudi koji samo odbijaju ljude, kao što su Radulović, Bulajić, Bulatović, Aleksić.

  2. Ево зашто је Милачић тренутно једини озбиљан српски политичар у НДЦГ.Прикупљање потписа за нешто што не може ни под разно да уђе у црногорски парламент представља класично забијање главе у пијесак пред изазовима времена,даље бесмислено поправљање непоправљивог (НДЦГ) и одбијање коначног сучавања са питањем свих питања -правом и положајем Срба у НДЦГ.

    Има ли заиста неког да вјерује да овакве иницијативе могу произвести било какве правно-политичке последице,а након свега упитно је да ли више имају смисла и у симболичкој равни.

    Господо,српска дјеца данас не могу да се школују на матерњем језику за разлику од осталих вршњака у НДЦГ.Септембра 2018-те за њих нема уџбеника српског језика.

    То је и ваша брука!

    Срби,свога посла.

  3. Састале се удбашке поњаве које 20 година „бране Србе“. Напред Милачић!

  4. Sara Vidak osudena na cetiri mjeseca zatvora Sama bilo vlast Crne Gore trebao je Osudi Mila Đukanovica Lopova a ne Saru. Do Slobode!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *