ИН4С

ИН4С портал

Дачић: Пацоли прича само када ја нисам ту

1 min read
Пацоли је непријатељ српског народа. Драго ми је што није дошао.

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да се Србија није мешала у долазак шефа косовске дипломатије Беџета Пацолија у Бањалуку, док би по оцени председника Републике Српске Милорада Додика његов долазак био недопустив, јер је Пацоли „непријатељ српског народа“.

Дачић је додао да Србију нико није ни питао о позиву упућеном Пацолију на састанак шефова дипломатија држава-чланица процеса сарадње у Југоисточној Европи и каже да Пацоли, независно од позива, долази на разне скупове.

„Пацоли, ипак, користи сваку прилику да се негде појави, где може да прича своје приче. Тако је недавно у Дубровнику причао о геноциду. Али такве ствари може да прича када ја нисам ту. Е зато сам и дошао у Бањалуку“, рекао је Дачић.

Шеф српске дипломатије је додао да се Пацоли тога и уплашио.

„Стално се жалио да му БиХ не да визе. Мора му бити јасно да БиХ неће признати Косово, јер га Српска не признаје“, навео је Дачић.

Додик за позив Пацолију, о којем су, како је рекао, ћутали министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак и члан Председништва БиХ Младен Иванић, каже да је то „чин издаје српског националног интереса“.

„То је један марионетски и злочиначки систем који је уперен против Српске, Србије и српског народа. Одбацујем било какву могућност његове посете институцијама Српске. Наше капацитете ни у којем облику неће користити“, навео је Додик.

Истиче да га нису звали, нити су се консултовали са њим о позиву Пацолију.

„Пацоли је непријатељ српског народа. Драго ми је што није дошао. Зна да би га неугодно дочекали. Да је можда дошао у Зеницу, ту не бисмо могли ништа, али овде не може да дође да нас провоцира“, каже Додик.

Према његовим речима, није му јасно како неко ко „има мозак и живи у Бањалуци може да позове таквог човека у град“.

„Позивам српски народ да му никад не опрости јер је покушао да га понизи и покаже да он није важан. Не можете да доведете Пацолија и да нас провоцирате“, истакао је Додик.

Извор: Спутњик

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *