ИН4С

ИН4С портал

Шкулетић: Подигните споменик и Балдачију

1 min read
Поводом информације која се појавила у јавности, да ће у децембру на тргу Саве Ковачевића бити подигнут споменик зеленашима, реаговали су из Клуба младих НСД Никшић. Према ријечима члана Клуба младих НСД Ранка Шкулетића овај споменик не би требао да буде подигнут
Nikšić, spomenikm Rezovi

Никшић

Поводом информације која се појавила у јавности, да ће у децембру на тргу Саве Ковачевића бити подигнут споменик зеленашима, реаговали су из Клуба младих НСД Никшић. Према ријечима члана Клуба младих НСД Ранка Шкулетића овај споменик не би требао да буде подигнут.

Морам да истакнем да се јасно уочава намјера властодржаца да изједначе комите који су се борили од 1916-1918 против окупатора, са терористима који су 1919 подигли оружану побуну. То је још једна надасве подмукла игра ове власти – рекао је Шкулетић

Он је још истакао да сви историјски факти указују да је овај тероризам испланиран од стране Италије, и да је побуну финансирала Италија.

То је јасно као дан, јер се зна да је један од главних коловођа ове побуне био италијански агент Ђовани Балдачи. Балдачи је био задужен за спровођење пакленог плана дестабилизације на краљевине СХС. На сву срећу, роварење није успјело, тачније присталице безусловног уједињења којих је било 90% у тадашњој Црној Гори врло брзо су се разрачунале са онима који су покушали због шаке лира да сруше вјековни сан наших предака, истакао је Шкулетић

Шкулетић је још рекао да би у споменик зеленашима, требало у исти некако углавити и Балдачија јер је Балдачи ипак инспиратор терористичких акција у Црној Гори.

Да будемо потпуно јасни, овај догађај је предимензиониран од стране актуелне власти, и користи се како би се блатила како Србија тако и српски народ уопште. На жалост оних који пропагирају овакве ствари, већина народа је свјесна да је тзв Божићна побуна била манипулација Италије која није заживела међу народом.

Већина од пар хиљада учесника је то схватила, а њихову заблуду им је опростио великодушно краљ Александар Карађорђевић Ујединитељ који је и већину учесника овог догађаја амнестирао, наглашава Шкулетић.

На крају, сматрам да би умјесто што подижу споменике терористима финансираним од стране Италије, локални властодршци требали да се побрину за постављање лежећих полицајаца у улици народне омладине, како би се спријечиле тешке саобрајне несреће, јер то је суштински посао локалне самоуправе и градоначелника који их изгледа не занима, односно немају како ми се чини времена од прекрајања историје и извртања историјских чињеница – закључио је Шкулетић.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

13 thoughts on “Шкулетић: Подигните споменик и Балдачију

  1. Nije nikakvo čudno da se ovakve stvari događaju u Nikšiću, kada im je gradonačelnik nesrećni Grbović, niko i ništa od čeljadeta, koji sprovodi partijske odluke DPS-a.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *