ИН4С

ИН4С портал

Абазовић са амбасадором Њемачке: Проевропском алтернативом против приватне државе

1 min read
Абазовић је упозорио на карактер непромјењиве власти и о парадоксалности позива за прекид бојкота од стране оних који су на власт дошли са улице.

Дритан Абазовић и Роберт Вебер

Лидер Грађанског покрета УРА, Дритан Абазовић разговарао је данас са амбасадором СР Њемачке у Црној Гори, др Робертом Вебером.

На састанку је било ријечи о бројним актуелним темама, између осталих разговарано је о тренутној политичкој ситуацији у држави, бојкоту парламента као и изазовима који се налазе пред црногорским друштвом.

„Црна Гора је једина држава у којој се никада у историји није мијењала власт. Европски пут нам је изузетно потребан да би унаприједили политичку културу и достигли жељене стандарде. Имамо све претпоставке да будемо успјешна европска прича али нас концепт приватне државе који је успоставила власт у томе онемогућава“, наглашено је током састанка.

Абазовић је упозорио на карактер непромјењиве власти и о парадоксалности позива за прекид бојкота од стране оних који су на власт дошли са улице.

„Црногорска власт је дошла са улице и самим тим не могу бити истински промотери европских вриједности. То је иста она гарнитура која је од свог настанка само ширила мржњу и подјеле, што ради и данас. Свједоци смо да су, нажалост, све институције подређене њиховом приватном интересу. Видјели смо како се противуставно хапсе посланици, након чега је, једном игранком, Уставни суд, наводно стао на страну правде. Суштина је да се ради о инструкцијама које су Уставном суду стигле из ДПС-а како би се санирала евидентна правна бламажа институција Црне Горе“, истакао је Абазовић.

Предсједник УРА-е је нагласио да је Влада неискрена у промоцији европских вриједности.

„Не треба се плашити промјена, јер ће нова влада брже и квалитетније радити на испуњавању европске агенде. Настојимо да свим силама изградимо проевропску алтернативу, која ће се искрено залагати за имплементацију свих европских стандарда. УРА се, водећи принципијелну политику и афирмишући принцип промјена, несебично даје на том пројекту“, рекао је Абазовић

Изражено је задовољство односом између двију држава.

„ Њемачка је одувијек била партнер Црној Гори. Њена континуирана подршка даје нам вјетар у леђа да испунимо све захтјеве који стоје пред нама и изборимо се са свим изазовима који нам предстоје. Вјерујемо да ће помоћ Њемачке бити од велике важности на нашем европском путу“, закључује се у саопштењу покрета УРА.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *