ИН4С

ИН4С портал

Влајки: Одласком Додика нестала би РС

1 min read

dodik
Емил Влајки, потпредсједник Републике Српске, упозорио је да би одласком актуелног предсједника Милорада Додика са власти ,,нестао тај ентитет“, додајући да се у РС одвијају два процеса с циљем дестабилизације власти.

Према ријечима Влајкија, један је ,,наранџаста револуција“ прикривена иза наводних социјалних протеста, а други радикални ислам који има за циљ унитаризацију БиХ и успостављање теократског друштва.

Влајки је истакао да смјену Додика желе одређени политички кругови на западу.

,,Нико не негира чињеницу да је економско-социјална ситуација у БиХ тешка и да велики број грађана тешко живи, али се не може ни оспорити намера да се за такво стање разлог нађе у постојању Републике Српске“, оценио је Влајки.

,,Међународни фактори желе БиХ у НАТО-у, а у томе им је највећа препрека актуелни председник Српске, који је успоставио изузетну сарадњу с Русијом„, констатовао је Влајки., истичући да ће се у анредном периоду Српска наћи пред различитим изазовима и провокацијама, с цељем дестабилизације њених институција.

Бошњачки политички естаблишмент, закључио је потпредсједник РС, више и не крије да од БиХ жели да направи државу уређену на теократским основама ислама и све чешће се може чути да су Бошњаци бројношћу над Србима и Хрватима стекли право за реализацију такве идеје.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

4 thoughts on “Влајки: Одласком Додика нестала би РС

  1. Мислим да Влајки лупа глупости јер је Р Српска настала захваљујући људима који су се борили и изборили за њу. Без обзира ко се налази на власти, Република Српска је неуништива док постоји и један Србин преко Дрине

  2. Cijenim Dodiga ali ako je ovo istina sto kaze Vlajki onda se mnogo lose radi i ne grade se institucije koje treba da Srpsku jacaju.
    Ako drzava zavisi od jednog covjeka to je ruina a ne drzava.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *