ИН4С

ИН4С портал

Фабијус: Украјини потребна помоћ Русије

loran fabijus
Лоран Фабијус, француски шеф дипломатије апеловао је на Русију да настави са пружањем финансијске помоћи Украјини, јер према његовим ријечима та земља ,,нема времена за губљење„.

,,Знамо да је финансијска ситуација у Украјини јако лоша, то је извјесно“, рекао је Фабијус новинарима у Пекингу, док међународна заједница разматра слање помоћи Украјини, која је тражила 35 милијарди долара од Запада.

Страх да презадуженој украјинској привреди пријети колапс изазвао је панику на тржиштима, па су приноси на обвезнице драстично скочили, док је украјинска валута гривна изгубила десетину вредности за само неколико недеља, саопштава АФП.

Медведев: Летитимитет нових лидера под знаком питања

medvedev
Димитриј Медведев, руски премијер, данас је довео у питање летитимитет нових украјинских лидера, те је сада инансијска помоћ коју је Москва понудила под знаком питања а ту се убраја и кредит од 15 милијарди долара које је крајем прошле године договорио свргнути предсједник Виктор Јанукович.

,,Што се тиче помоћи за Украјину, то тек треба да буде утврђено. Ту је оно што је Русија обећала и надамо се да наши руски пријатељи и партнери могу наставити са пружањем помоћи. Нема времена за губљење, то је потврђено…државна каса је празна“, казао је Фабијус новинарима у француској амбасади у Пекингу на завршетку посјете Кини.

Медведев је изјавио да Русија не може прихватити нове власти у Кијеву као партнера за разговоре и да не може преговарати са побуњеницима ,,који су наоружани калашњиковима“, додајући да је Русија спремна да испуни своје обавезе према Украјини ако и када се појаве легитимне власти.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *